Læsetid: 2 min.

Hvor er Signe henne?

9. oktober 2002

Spot
Noget af det mest fascinerende ved popkulturen er samtidig noget af det mest frastødende – jeg tænker ikke på musikken, selv om den til tider også kan være en prøvelse, men på den uforklarlige hurtighed, hvormed berømmelse kan opstå for så at fylde alt, men i virkeligheden ikke varer længere end et godt efterårsnys.
Kan De f.eks. huske Rollo & King, dem, der vandt det danske Melodi Grand Prix året
efter Brødrene Olsen? Nå, ikke, men kan De huske Signe Svendsen? Ja, mon ikke. Det er det offentlige billede af Signe Svendsen, som halvdelen af Rollo & King, Søren Poppe, må have stående på sit natbord som en evig forbandelse og påmindelse om, at popmusik er bunduretfærdig.
Signe Svendsen havde vel under et minuts syngetid på Rollo & Kings landeplage, men det var de sekunder, alle kan huske, og som mindst halvdelen af Danmarks befolkning stadig drømmer om. Jeg overværede sidste år det lokale melodi grand prix på Musikvidenskabeligt Institut ved Københavns Universitet. Som hemmelig guest star optrådte Signe Svendsen. Publikum ville ikke slippe hende. Hun var gudinde. Og så ikke ud, som om hun vidste det. Det er sand storhed.

Nu har Søren Poppe besluttet sig for, at der er et liv efter Signe Svendsen. Derfor har han udsendt et soloalbum. Det skulle han ifølge mange anmeldere have ladet være med. Denne byline er ikke utilbøjelig til at give dem ret. En ting er, at hans sangstemme får Søren Kragh-Jacobsen til at lyde som Caruso. Noget andet er, at de simple sange, der ophøjer Danser Med Drenge til kunst, i den grad længes efter Signe Svendsens sexede sødme.
Men der er altid brug for has beens i den danske underholdningsbranche. Og pladeaktuelle eks-stjerner er ekstra attraktive. Der er altid et talk show, der har brug for et pausesignal. Talkshow er jo blevet døgnfluernes elektroniske massegrav. Som nu i aften hos Line Baun Danielsen – kan De huske hende? – som i sit nye show har inviteret Søren Poppe som ugens mand, som det så koket hedder.
Aftenens tema er fedme. Danskerne bliver federe og federe. Og det er ikke særlig fedt. Line taler med Gerd, der vejer 133 kilo. Og Ibi Støving, Rene ’Aqua’ Diffs kommende kone, har tabt 16 kilo og hylder en amerikansk teori om, hvordan vi taber os: Vi skal bare spise efter vores blodtype. Til det siger fedtekcorsisten Anne Larsen, at så kan vi lige så godt spise efter vores skostørrelse. Den tidligere bakkesangerinde Lise Lotte Lohmann har været ved at æde sig selv ihjel, men er krøbet til en str. 46. I modsætning til 25-årige Stine, der tjener penge på at fylde en str. 48 helt ud – som fotomodel.
Som man kan ane, er der masser af musik i det program, og det er måske derfor, Søren Poppe stiller op. Eller også er det, fordi han vil leve op til en af sine egne nye sange – den der hedder »Jeg Ka’ Ikke Sige Nej«.

*TV3: Line’s. Kl. 20.30

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu