Læsetid: 2 min.

Skolelærere får ikke råd

Boligforliget hjælper ikke på den kritiske boligsituation for almindelige danskere, mener SF. Venstre afviser
17. oktober 2002

Middelklasse
Studerende og handicappede får bedre muligheder for at få boliger med det nye boligforlig, men hvad med de ganske almindelige danskere, der ikke har råd til en ejerbolig? Det spørgsmål stiller SF’s boligpolitiske ordfører, Morten Homann.
»Boligpriserne stiger og stiger, og mange ganske almindelige danskere kan ikke være med. Der er mange familier, hvor forældrene er lærere eller sygeplejersker, der ikke kan finde et sted at bo, som de kan betale. Jeg havde derfor gerne set, at der også blev skabt nogle flere billige lejeboliger til danskere med mellemstore indkomster,« siger Morten Homann.
Til kritikken siger næstformanden i Folketingets boligudvalg, Ulrik Kragh(V):
»Der bliver afsat én milliard kroner til private udlejnings boliger, som almindelige mennesker kan få plads i.«
Men netop anvendelsen af den éne milliard skattekroner, er en af de ting, der har gjort SF kritiske – man vil vide, hvordan pengene bliver brugt:
»Umiddelbart ser det ikke ud til, at de boliger, man får for den milliard, bliver til almindelige danskere. For eksempel har man ikke sat nogen krav om, hvor høj huslejen må være i de nye boliger, og vi kan ikke acceptere, at der skal gå én milliard skattekroner til boligbyggerier, som almindelige danskere ikke har råd til at bo i,« siger Morten Homann.
Ulrik Kragh er uenig:
»Disse boliger vil måske få en husleje på 8-9.000 kroner om måneden, og det vil for eksempel et skolelærer-par også have råd til at betale,« siger Ulrik Kragh.
Morten Homann tror, at boligerne bliver dyrere end de 8-9.000 kroner om måneden. Han bakkes op af informationschefen i Boligselskabernes Landskreds, Helge Møller: »De lejligheder kommer nærmere til at koste 13-15.000 kroner om måneden og det er der ikke mange almindelige danskere, der kan betale.«
Hos SF mener man, at konsekvenserne bliver, at stadig flere almindelige danskere vil stå uden tag over hovedet.
»Det vil blive mere almindeligt, at normale danske familier ikke kan få en bolig - og det vil medføre andre sociale problemer, som disse familier ellers aldrig var kommet ud i,« siger Morten Homann.
SF tager først på tirsdag stilling til, om de vil være med i boligforliget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her