Læsetid: 3 min.

Angreb er det bedste forsvar

25. november 2002

Fodbold
Da det hele var overstået, og det beskedne, men begejstrede hjemmepublikum havde klappet AB ud af Gladsaxe stadion for sidste gang i 2002, konstaterede træner Ove Christensen:
»Det var en rigtig novemberkamp, hvor vi havde teten, men AGF var farlige på deres modangreb. Chancefordelingen var dog 80-20 i vor favør, så vores sejr var helt fortjent. Men vi bliver usikre, da de kommer på 1-2 midt i anden halvleg, hvor jeg egentlig ikke troede, at de havde kræfter til at komme frem og angribe. Vi skulle have lukket kampen længe inden Mohammed Zidan løb igennem på Kenny Thorups stikning og gjorde det til 3-1 fem minutter før tid.«
Det var ikke de største chancer, som AB scorede på. Og de grønblusede får heller ingen præmie for effektiv udnyttelse af rene direktører på løbende bånd.
Ifølge træner Christensen var spiller efter spiller kommet og havde sagt: ’Jeg havde to oplagte, hvordan ku’ jeg.’
Det var altså som i de gode gamle dage, hvor AB hørte hjemme på Nørre Alle ved Parken og var en klub for folk med studentereksamen og tilsvarende ballosophisk ego. Dengang angreb var det bedste forsvar – og i hvert fald det mest underholdende for spillerne.
For trænere og tilhængere var – og er – problemet, at bolden i klassisk AB-stil skal trilles helt ind over stregen. Det der med at få høvlet kuglen i kassen ligesom møverne ovre på Fælleden var ikke fint dengang i 50’erne og 60’erne, hvor angriberne hed Knud Lundberg, Holger Seebach, Frank Rechendorff, Jens-Carl Kristensen, Ove Bech Nielsen, Ove Carlsen, Flemming Kjærsgaard, Johnny Petersen.
Det var heller fint ikke i går.
Michael Johansen og Lars Larsen broderede smukt, men nipsede lige så meget som Sammy Youssouf, Heine Fernandez og Peter Benjaminsen, når der skulle hæftes ende og sluttes af.
Man kan sige, at AB levede op til klubbens spilletradition: Smukt, men ineffektivt.

Absolution
Spillerne fik at høre for afbrænderne med harske tilråb fra de trofaste. Men intet luner og formilder som mål, så derfor stod AB-folket op og klappede, da der var blevet lukket og slukket i 85. minut af Zidan. At det skulle være sket mange chancer og afbrændere tidligere mod et AGF-hold, der mangler struktur i holdspillet og beslutsom kynisme i de afgørende mand-til-mand-situationer var bare glemt.
Sådan er fodbold – og fodboldfans.
Det var sjette superligakamp i træk, som AB forlod uden at have tabt. Nok så vigtigt var det en af de kampe mod et andet ’bundhold’, som tæller dobbelt. AB er med 22 point over nedrykningsstregen, mens AGF med 19 er under sammen med Silkeborg, inden sidste efterårsrunde på søndag.

AGF-problemet
»Vi kan slå de bedste i Superligaen,« sagde træner
Poul Hansen med adresse til efterårets sejre over AaB, Brøndby og OB.
»Problemet er, at vi taber til de andre bundhold. Vi har smidt seks point til Køge og Silkeborg og fire til AB,« sagde AGF-træneren, der dog ikke mente, at hans job var i fare.
Han erkendte mangler i samspillet og en passivitet ved alle tre AB-træffere, der skreg til himlen.
AGF led under savnet af den skadede Mikkel Bo Jensen – og Brian Steen Nielsen, der som den første i dansk superliga-historie har fået to kampes karantæne efter en såkaldt tv-dom. DBU’s disciplinærudvalg studerede hans tackling af en Viborg-spiller i sidste uge på tv, og dømte for den grovhed som dommer Fisker ikke så.
»Jeg accepterer brugen af tv som bevis, men vil ikke have siddende på mig, at det var en bevidst hård tackling. Derfor kontakter jeg mandag min advokat Jørn Bonnesen for at se, om der er noget at gøre. Jeg er jo ikke blevet hørt,« sagde Brian Steen Nielsen i går efter en hård eftermiddag som tilskuer Gladsaxe.
Hos AB spillede midtbane-generalen Lars Dyne Larsen sin sidste hjemmekamp. Fra nytår rykker den svensk-gifte AB’er til svenske Örebro – og han bliver svær at erstatte.
»Indrømmet, men det sker hele tiden, at vi bliver én mindre, og så uddanner vi en ny. Per Benjaminsen og Rasmus Green har potentialet,« sagde træner Christensen.
AB er efter de fede 90’ere på skrump som de fleste andre i superligaen, hvor der er fem points fra AGF på 11.pladsen til Esbjerg og Farum på fjerde pladsen. Farum, der efter en times lige spil i lørdags med Brøndby brød sammen og tabte 1-7!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her