Læsetid: 2 min.

Film i tv

21. november 2002

6 dage 7 nætter
*Et kongerige for et koncept! Eller en lille hyggekrog, for det er hvad denne romantiske action-komedie fra 1998 skaber med sin forudsigelige historie, der bygger på verdens måske ældste dramatiske koncept:
Adam og Eva alene i den paradisiske natur.
Harrison Ford og den hurtigt slukte stjerne Anne Heche spiller parret, og filmen vender og drejer de ældgamle påfund med en selvsikker gemytlighed, der viser lidt af Hollywoods lagrede kunnen. Det gnistrer ikke, men det luner.
Harrison Ford afvæbner ved at tage gas på sit mandige Indiana Jones-image som den noget usmarte pilot, der flyver turister rundt på de polynesiske øer og forulykker med en ung damebladsredaktør fra New York (Anne Heche). Han er lidt af en klovn og en kludremikkel, men selvfølgelig ikke helt så hjælpeløs som redaktricen, da de ender på den legendariske øde ø.
Men vær kun rolig – de gamle kønsroller bliver bekræftet. Vi behøver aldrig tvivle om, hvordan det vil gå – den stridbare brumbasse vil forelske sig i den lige så trodsige karrierekvinde og blødgøre hende med sin trods alt maskuline charme. Og deres respektive kærester vil trøste sig med hinanden i nødens stund. Det hele passer som fod i hose, for det er omhyggelig kalkeret efter utallige Hollywood-komedier fra 30’erne og 40’erne, plus Afrikas Dronning med Humphrey Bogart og Katharine Hepburn.
Harrison Ford virker velgørende afslappet og tydeligt nok oplagt til skæg, og Anne Heche klarer mere end nydeligt sin første romantiske rolle. Med sit anonyme udseende mangler hun umiddelbar udstråling til dette rollefag, men det bliver næsten en fordel her, hvor alt ellers er så forudsigeligt.
Som god karakterskuespillerinde kan hun spille forelsket, så det overbeviser, og hende intelligens skinner igennem. Ellers er der kun at anføre en pudsig præstation af David Schwimmer som piv-fyren, Anne Heche afgjort ikke skal have, samt turistsavlende lækre optagelser fra Tahiti. – Den snart meget erfarne Ivan Reitman har instrueret.
TV3+, kl. 21.00-22.55

Højen
*Sean Connery befandt sig i 1960’erne på de store højder som James Bond, men tragtede efter andre og mere seriøse udfordringer.
Dem fik han delvis i Sidney Lumets barske drama om de umenneskelige forhold i en militær interneringslejr under Anden Verdenskrig. Fem engelske soldater – den ene spillet af Connery – er blevet interneret i Nordafrika for forskellige forbrydelser mod den engelske hær, og ledelsens foretrukne disciplinærmiddel er at lade fangerne bestige en høj i fuld oppakning. Da en af fangerne dør af anstrengelserne, er der et oprør på vej.
En intens, ubøjelig og atmosfærestærk film, med en stærk præstation af Michael Redgrave som lejrens karaktersvage læge. Redgrave er iøvrigt far til den lige så fremragende skuespiller Vanessa Redgrave, der i øjeblikket gør sig bemærket på den politiske scene i Tjetjenien-konflikten.
TCM, kl. 01.15-03.20

Mopi@Information.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her