Læsetid: 1 min.

Hirst sender kunst til Mars

30. november 2002

Den kontroversielle britiske kunstner Damien Hurst, har løftet sløret for et kunstværk, der skal på rejse med det britiske rumfartøj Beagle 2. Værket er et af Hirsts berømte plet-malerier, malet med pigmenter, der kan modstå den hårde medfart, det er at flyve i rummet. Værket vil blive ledsaget af en sang af rock-gruppen Blur, der vil blive sendt tilbage til Jorden som bevis for, at Beagle 2 er landet sikkert på Mars. Hirst har fuld tiltro til at marsmændene – hvis de vel at mærke findes – vil blive meget imponerede over hans værker. »Hvis de har øjne, vil de elske det,« udtaler han til BBC.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her