Læsetid: 2 min.

Inf. vil længere ud

Men den stædige kritik bliver bevaret, lover chefredaktøren
21. november 2002

Fra vor helt egen verden
Information søger flere læsere, også fra den del af befolkningen, der ikke har de bedste uddannelser og job, sagde chefredaktør David Trads i går på Informations generalforsamling.
Det er en af begrundelserne for, at avisens layout er gjort lettere og mere tilgængeligt.
Men Information skal stadig være den kritiske avis, der sætter fokus på ubekvemme sandheder og påtaler uoverensstemmelser mellem ord og handling.

Hårene i suppen
»Der er dem, der synes, at samfundet skal anskues mere positivt, at vækst bringer lykke og de personlige muligheder er uanede. De bryder sig ikke om, at man opsøger det negative og skriver om hårene i suppen,« sagde David Trads.
»Det ville da være dejligt, hvis der kun var positive nyheder,« fortsatte han. »Men der er 100.000 arbejdsløse – og tallet vokser. Der er en kvart million førtidspensionister – og tallet vokser. Der er to milliarder fattige i verden, der er et ufatteligt overforbrug, klimaforandringer og et ressourceforbrug som først og fremmest skyldes den rigeste del af verden. Der er krige i Tjetjenien, Angola og Mellemøsten, terror i USA, på Bali og i Moskva, en mulig ny krig i Irak og risiko for en i Nordkorea.«
»Vi skal ikke være evige pessimister, men vi skal være konstruktive realister – i opposition mod de til enhver tid siddende magthavere.«

Godt ud af året
Efter et år, hvor annoncemarkedet er gået tilbage med 600 millioner og antallet af daglige aviskøbere med 60.000 kunne bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen glædede sig over, at Information kom ud med et stigende oplag og en betydelig forbedring af den primære drift.
I mange år har Information anstrengt sig for at opdrage nye avislæsere blandt de unge under uddannelse, sagde direktør Henrik Bo Nielsen.
»Mange af dem springer fra igen, når opkrævningen skal betales. Det er en langsigtet indsats, men vi kan se på tallene nu, at den begynder at bære frugt i den aldersgruppe, der har afsluttet uddannelsen,« sagde han. Information har flere yngre læsere end de øvrige landsdækkende abonnementsaviser, bortset fra Børsen, men mangler læsere i aldersgruppen sidst i 30’erne og begyndelsen af 40’erne.
På generalforsamlingen blev regnskabet og årsrapporten, beretningen og en række tekniske ændringer af vedtægterne vedtaget uden nogen stemmer imod.
Bestyrelsen genopstillede og blev genvalgt uden modkandidater. Den består af Torben Möger Pedersen (formand), Carsten Granzow, Preben Erik Nielsen, Gert Birnbacher og Carsten Malby. Medarbejdernes repræsentanter er Jytte Kristensen, Pia Fris Laneth og Niels Rohleder.
Aktierne er fordelt blandt læsere og trofaste støtter. Kun fire har mere end fem procent af aktierne. Det er Magistrenes Pensionskasse, Informations Medarbejderforening, Foreningen Informations Venner samt selskabet selv, der har en aktiebeholdning på en mio.

e.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her