Læsetid: 1 min.

Klip

8. november 2002

*Nils Malmros At kende sandheden får nu en fin anmeldelse i det ansete filmfagblad Variety. Anmelderen Gunnar Rehlin fremhæver filmens »betagende sort-hvid bredlærredsbilleder og fængslende historie« og roser Malmros for at have gjort sin private historie almen. Rehlin mener, at »filmen ikke vil sætte rekorder i billetsalg, men gode anmeldelser vil kunne give den et sundt liv ved festivaler og i særlige biografsammenhænge.«
Desværre kunne filmens liv i de danske biografer godt være sundere. I den første uge efter premieren blev den set af 23.540 tilskuere, og til sammenligning blev Susanne Biers Elsker dig for evigt set af over 32.OOO – efter at have været ude i biograferne i to måneder. Biers film nærmer sig i alt den halve million tilskuere.

*Steven Spielberg er ikke kendt for markante politiske synspunkter, men det er måske ved at ændre sig. Nu har Spielberg i hvert fald taget til orde mod den amerikanske handels-boykot af det kommunistiske Cuba: »Personlig føler jeg, at man burde fjerne denne boykot,« siger han. »Den eneste grund til, at den eksisterer er det forrige århundredes uoverensstemmelser, som man så forlænger ind i det nye århundrede.«
Spielberg deltager i den traditionsrige cubanske filmfestival i Havanna, hvor man viser otte af hans film. »Jeg er her for at møde en meget rig og varieret kultur,« siger Spielberg, der også har udtrykt sin beundring for en række cubanske film.

*Anthony Dod Mantle – engelskfødt dansk fotograf med verdensry – har stået bag kameraet til øjeblikkets største filmtrækplaster i England, Danny Boyles science fiction-horrorfilm 28 Days Later. Den skildrer de verdensomstyrtende følger af en virus udspredt af dyreværns-aktivister. Mantle har med stort mesterskab fotograferet to tidligere tv-film for Danny Boyle, Vacuum Completely Nude in Paradise og Strumpet. Han er desuden kendt for sit virtuose, medlevende foto til Dogmefilm som Festen og Juliae Donkey-Boy.
Mantle har optaget Boyles film med en kombination af 35mm-, video- og super8-kameraer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her