Læsetid: 2 min.

K'NYT

30. november 2002


George Harrison æres
*Paul McCartney og Ringo Star står i spidsen for en række musikere under en stjernebesat hyldestkoncert for den afdøde eks-Beatle, George Harrison, på fredag i Royal Albert Hall i London. Deltagerlisten inkluderer bl.a. Eric Clapton, Tom Petty samt Ravi Shankar, den indiske sitarspiller, der inspirerede Harrison.
Koncerten vil rejse penge til Material World Charitable Foundation, en velgørenhedsfond grundlagt af Harrison. Koncerten vil byde på en blanding af Harrisons egen musik såvel som et udvalg af hans yndlingssange. Medlemmer af komedieserien Monty Python’s Flying Circus har også sagt ja til at medvirke, oplyser BBC.

Alle tiders værste Bond-sang
*Elton John mener, at Madonna med sin Die Another Day, har lavet den dårligste Bond-sang til dato. Han siger til BBC-programmet Liquid News, at filmens producenter hellere skulle have brugt Lulu, Shirley Bassey eller ham selv. »Den har ingen melodi,« siger Elton John, der ellers er bekendt Madonna-fan, om sangen.

Musikalsk prisfest
*Foreningen af Danske Musikkritikere afholder sin første prisfest kaldet Steppeulven, 31. januar 2003 i Store Vega i København.
Der vil blive uddelt priser i 10 kategorier – dog udelukkende til danske kunstnere. Navnene på de nominerede offentliggøres medio december. Billedhuggeren Pontus Kjerrman har skabt den figur, de prisbelønnede vil modtage sammen med æren.
Figuren er en fortolkning af fabeldyret Steppeulven, og vil blive fremstillet på Den Kongelige Danske Porcelænsfabrik.

Filosofisk café genoptages
*Caféteatret genoptager tidligere sæsoners succes med søndagseftermiddage med filosofiske samtaler ledet af forfatter og filosof Peter Thielst. Første samtale finder sted i morgen kl. 10 i KafCaféen i Skindergade, København K. Gæsten er idehistoriker Dorthe Jørgensen, som i sin seneste bog Viden og Visdom – spørgsmålet om de intellektuelle, gør op med tidens toner, om at samfundet ikke behøver de intellektuelle. Samtalen kommer også ind på temaer fra hendes forrige bog Skønhedens metamorfose. Filosoficaféerne fortsætter i foråret 2003.
www.cafeteatret.dk

Ars Nova koncert i Roskilde
*I morgen kl. 16.30 på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, opfører vokal-gruppen Ars Nova, for første gang i Danmark, John Cages værk Song Books fra 1970. Opførelsen udgør den store finale på musikfestivalen Look at the Music/SeeSound og på Museet for Samtidskunsts Kulturbro 2002 program.
Den amerikanske multikunstner, komponist og tænker John Cage er en af det 20. århundredes store fornyere af musik og kunst. Korværket Song Books er et værk i Cages virke, der på en gang sammenstiller flere af Cages yndede og allerede udviklede teknikker og bringer noget nyt ind i hans musik.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her