Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. november 2002


Hendrix-mindesmærke, nej tak!
*Guitar-legenden Jimmy Hendrix ville i går være fyldt 60 år. Han er en af de mest prominente kunstnere, der er udsprunget fra den amerikanske by Seattle. Det til trods er han, den dag i dag, næsten usynlig i byen – der hverken har opkaldt en gade, arena eller folkeskole efter ham, hvilket der ellers er stor tradition for i USA. Det eneste fysiske mindesmærke, der er rejst til minde om det hedengangne bysbarn, er en sten i den afrikanske savanna-udstilling i den lokale zoologiske have. Det har ifølge CNN afstedkommet en voldsom kritik fra Hendrix-fans og familiemedlemmer, der anklager byrådet i Seattle for ikke at kreditere Hendrix’ bidrag til byens kulturelle arv.
Hendrix døde i 1970, hvor han blev kvalt i sit eget opkast, og efterfølgende nægtede repræsentanter for byrådet at opkalde noget efter ham på grund af hans stofmisbrug. »Vi ville elske at få en gade opkaldt efter ham,« har hans søster Janie Hendrix udtalt.

Kærligheden kalder
*Hvor finder vi lidenskaben og kærligheden i vores stadig mere fortravlede hverdag? Er der stadig tid til kærtegn og fællessakb – og rimer hjerte stadig på smerte?
Disse spørgsmål vil biskop Jan Lindhardt, forfatter Mads Brenøe, sanger Ivan Pedersen og professor Ole Fogh Kirkeby tage op i aften kl. 19.30 på Temple Bar på Nørrebro.
Aftenen indledes af korte oplæg fra de fire hovedpersoner, der alle på forskellig måde har beskæftiget sig indgående med kærligheden og dens vilkår i dagens Danmark. Efterfølgende vil der være lejlighed til dialog med salen. Ordstyrer er Flemming Madsen, kulturentreprenør og koordinator for netværket Nordisk Idé Forum.

Den menneskelige hjerne
*Læge og hjerneforsker Peter Lund Madsen – bedre kendt som HjerneMadsen og aktuel med albummet Hjernesange – ved om nogen, hvordan menneskehjernen fungerer. Under titlen Virkelighed, sindsyge og drømmetilstand, vil han debattere med publikum i aften kl. 19.30 i Kulturhus Blågården på Nørrebro. Han vil fortælle om nogle af de forunderlige mekanismer, der har betydning for, hvordan den menneskelige hjerne opfatter verden. Madsen vil i oplægget også komme ind på drømme, hvad der sker i den drømmende hjerne, hvorfor de opstår, og hvordan de relaterer sig til virkeligheden.
AOF er arrangør.

Labyrinter, uorden og kaosteori
*Projektet Scenelit er en eksperimenterende scene, hvor litteratur krydses med andre kunstformer. Litteratur udsat for scenografiske indpakninger, koreografisk udspændt i rum og befolket med levende installationer.
Scenelit står bag udstillingen Lysets Gang – en lys/lyd installation af Anette Johns, der vises i Husets Udstillingssted, København frem til 7. december. I aften kl. 19 byder udstillingen på et arrangement, hvor filosof Jørgen Rasmussen fortæller om labyrinter, psykolog Finn Korsaa om uorden og musiker Frederik Søgaard spiller kaosteori.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her