Læsetid: 2 min.

K'NYT

12. november 2002


Russisk Potter-plagiat
*Børneforfatteren og ophavskvinden til den succesfulde Harry Potter serie J.K. Rowling, har beskyldt en russisk forfatter for at plagiere Harry Potter med historierne om den magikyndige 11-årige pige, Tanya Grotter. Rowlings advokater vil sætte en stopper for forfatteren Dmitry Yemets historier med den begrundelse, at de har en bemærkelsesværdig lighed med Rowlings egne historier. Navnet på Yemets heltinde rimer ikke alene på Potter, hun er ligeledes forældreløs, og bærer briller.
Forfatteren bag Grotter-serien, der sælger fornemt i hjemlandet, afviser kritikken, men tilstår dog, at Grotter oprindeligt var tiltænkt som en parodi på Potter med rødder i den russiske kultur og folklore.

Lyrikoplæsning på KafCaféen
*I morgen aften læser en række af efterårets aktuelle digtere op af deres nyeste værker på KafCaféen. De medvirkende tæller Søren Ulrik Thomsen med sin seneste bog Det værste og det bedste, lavet i samarbejde med med tegneren Ib Spang Olsen, debutanten Anne-Louise Bosmans med Punkter, poler og par, Tomas Thøfner med digtsamlingen Sjælens atomer, Mikael Josephsen med Hannahs dyrehave og Klavs Bondebjerg med digtsamlingen Luften omkring dine læber.
Arrangementet starter kl. 20.15, og dørene åbnes kl. 19. Skindergade 3, Kbh.K

Rushdie sætter punktum for fatwa
*Den indiske forfatter Salman Rushdie håber på at afmystificere sit liv under fatwaen med sin nye essay-samling, Step Across the Line. Den religiøse dødsdom blev pålagt Rushdie af den iranske ayatollah Khomeni i 1989, efter udgivelsen af den ’blasfemiske’ roman, De sataniske vers.
»Jeg bliver til bevidstløshed spurgt om, hvilken indvirkning fatwa-årene havde på mig. Der er 60 eller 70 sider i denne bog, der omhandler dette tema, og jeg håber, at jeg efterfølgende aldrig behøver at tale om det igen,« udtalte Rushdie til The Independent i forbindelse med overrækkelsen af The 2002 London International Writers Award.

Godfather fortsættelse på vej
*Flere forfattere har besvaret en litterær appel om et udkast til en fortsættelse af den legendariske mafia-klassiker The Godfather, oplyser BBC News. Forlaget Random House ser nu nærmere på materialet med henblik på en opfølgning på Mario Puzos saga om den kriminelle Corleone-familie fra 1969, med den
foreløbige titel The Godfather Returns. Puzo, som var søn af italienske immigranter i USA, døde i 1999. Hans oprindelige roman solgte mere en 21 millioner eksemplarer, og motiverede en film-trilogi, der har fået verdensomspændende kultstatus.
Det forlyder, at et filmselskab allerede har stillet sig i kø for at sikre sig rettighederne til filmatiseringen af den planlagte roman.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her