Læsetid: 2 min.

K'NYT

26. november 2002


Populære æresmedlemmer
*Forfatterne Benny Andersen og Johannes Møllehave blev søndag gjort til æresmedlemmer af foreningen Danske Populære Autores, som er revyforfatteres og sangskriveres interesseforening, hvor folk som Johnny Reimar, Tommy Seebach, Søren Kragh-Jacobsen og ægteparret Heick er blandt medlemmerne. Det skete ved det årlige medlemsmøde med kegleaften på restaurant Josty på Frederiksberg. Også skuespilleren John Martinus blev hyldet som populært æresmedlem.

Århusianske digtere på farten
*På tredje år samarbejder Århus Sporveje og Århus Kommunes biblioteker om at præsentere digte via reklameskilte i de århusianske busser. Fra denne måned og et år frem præsenteres i alt 24 stykker lyrik fra byens poetiske vækstlag.
Kontakten til de århusianske lyrikere er etableret i et samarbejde mellem bibliotekerne og www.digte.dk, en web-site, som netop søger at præsentere ikke-etablerede lyrikere på landsplan via nettet. De deltagende digtere i Århus er begejstrede for ideen samt den brede eksponering deres værker dermed får blandt buspassagererne.
»Vi håber, at passagererne på samme måde tager imod rækken af nye århusianske lyrikere og vil glæde sig over det poetiske indslag undervejs i en travl hverdag,« siger repræsentanter for Århus Kommunes Biblioteker og Århus Sporveje.

Mobile bøder i New York
*Langvarig irritation over at få film- eller teateroplevelsen spoleret af diverse ringetoner og et samtalende med-publikum, har fået et byrådsmedlem i New York til at foreslå en lovgivning på området, der vil resultere i en bøde på ca. 350 kr. til dem, der overskrider forbuddet om brug af mobiltelefoner i biografer, teatre osv. Den foreslåede lov har bred opbakning blandt biografgængere og personer inden for showbiz. Instruktøren Baz Luhrmann, Moulin Rouge, der er i gang med at opsætte operaen La Boheme på Brodway, er begejstret over tiltaget til at begrænse mobiltelefoni i kultursfæren, men betvivler at en håndhævelse i form af regulære bøder, er passende, oplyser BBC News.

Udvidelse af kampzonen
*Den kontroversielle franske forfatter Michel Houellebecq
betragtes i hjemlandet som et enfant terrible. Han provokerer med sin drastiske kritik af det liberale økonomiske system og den liberale totale frihed, og er for nylig blevet stemplet af 40 muslimske organisationer for at være racist.
Den danske instruktør og skuespiller Jens Albinus, har tidligere på året opført Udvidelse af kampzonen på Det Kgl. Teater efter Houellebecqs debutroman.
Til foråret sætter han dramatiseringen af Stridszonen op på Elverket på Dramaten i Stockholm. Forestillingen har premiere 4. april 2003.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her