Læsetid: 2 min.

K'NYT

16. november 2002


Information på BogForum
En række af Informations skribenter vil optræde ved weekendens bogmesse i Forum:
*Lørdag: Kl. 11.40. Under uret stand 120: Henrik Qvortrup, forfatter til bogen Exit Nyrup, i samtale med chefredaktør David Trads.
Kl. 13. Bogsalonen stand 12: Professor Anne Marie Mai taler med kulturredaktør Christian Lund om værket Danske digtere i det 20. århundrede.
Kl. 15. Bogsalonen stand 12: Peder Agge fra Naturrådet og David Rehling taler om vilde naturtyper og naturoplevelser med udgangspunkt i Gads naturguide Vild natur i Danmark.
Kl. 15.40. Under uret stand 120: Dr. phil. Erik Aschengreen taler med Anne Middelboe Christensen om fremtiden for Den kgl. Ballet med udgangspunkt i hendes bog Hvor danser Den kgl. Ballet hen?
Kl. 16.20. Under uret stand 120: Dramatikeren Erling Jepsen fortæller Erik Skyum-Nielsen om sin anden roman Kunsten at græde i kor.
Kl. 17. Bogsalonen stand 12: Torben Brostrøm og Erik Skyum-Nielsen taler om den litterære anmeldelse.
*Søndag:
Kl. 13. Under uret stand 120: Lyrikeren Morten Søndergaard interviewes af Henning Goldbæk om sin nyeste digtsamling Vinci, senere.
Kl. 13.40. Tranescenen stand 60: Torben Bille i samtale med Ole Lindboe om Den evige Elvis.
Kl. 16. Scenen: ‘Lyrikscenen’ samtaler og oplæsning. Søren Ulrik Thomsen, Inger Christensen og Pia Tafdrup taler med Erik Skyum-Nielsen og læser op. Peter Laugesen taler med Lars Bukdahl og læser op.

Copenhagen Charter 2002
*300 europæiske delegerede, planlæggere og politikere, er i disse dage samlet til konference om europæiske byers og regioners rolle i globaliseringens æra. Anledningen er det danske EU-formandskab.
Ved åbningen af konferencen på Københavns Rådhus torsdag, fremlagde miljøminister Hans Chr. Schmidt et 10 punkts charter som hensigtserklæring for udviklingen i Europa. Det gælder fokus på regionale og bymæssige identiteter, set som redskaber for udvikling af kulturelle og økonomiske potentialer, men gennem regional samhørighed og ligelig byfordeling.
Ikke mindst i lyset af nye østlige optagelser i det europæiske fællesskab er målene højt sat. Realiteterne belyses gennem workshops og oplæg af internationale forskere og praktikere.
AdW

Oversætter fylder rundt
*Der er herhjemme ikke så megen offentlig opmærksomhed om det vigtige kulturarbejde, der består i at oversætte dansk digtning til fremmede sprog. Gennem mange år har Monique Christiansen formidlet dansk kultur i Frankrig, bl.a. som oversætter for Udenrigsministeriet og bidragyder til franske tidsskrifter. For forlaget Gallimard har hun oversat Svend Åge Madsens to opsigtsvækkende romaner, Sæt verden er til og At fortælle menneskene. Dertil er kommet på andre forlag bl.a. Vibeke Grønfeldt og Leif Davidsens romaner. I dag fylder hun 70. tb

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her