Læsetid: 2 min.

K’nyt

14. november 2002


Benigni skriver måske Oscar-historie
*Den italienske instruktør Roberto Benignis nye film, Pinocchio, kan komme til at skrive
Oscar-historie ved prisceremonien til marts. Filmen, der er blevet udvalgt som Italiens bidrag inden for kategorien Bedste udenlandske film, kan også blive nomineret i kategorien Bedste Film. Filmens distributør, Miramax, har besluttet at genindspille den på engelsk, og det er derfor første gang, at to versioner af den samme film kan blive nomineret til begge priser.
Benigni er i Oscar-regi bedst kendt for sin kuriøse optræden ved prisuddelingen i 1998, hvor hans film Livet er smukt, høstede tre priser.
De Oscar-nominerede film offentliggøres den 11. februar 2003.

Sjælden Newton-bog stjålet
*En førsteudgave af Isaac Newtons Philosophiae Naturalis Principia Mathematica fra 1687, er blevet stjålet fra et bibliotek i Skt. Petersborg. Bogen, som er en af historiens mest indflydelsesrige udgivelser, indeholder Newtons formulering af sine tre bevægelseslove og tyngdeloven. Førsteudgaven blev kun trykt i 250 eksemplarer, hvoraf ca. 200 formodes at eksistere i dag.
Der spekuleres i – som konsekvens af en strøm af lignende tyverier af videnskabelige bøger fra europæiske biblioteker – om bøgerne bliver stjålet til et tiltagende sort marked for sådanne rariteter, oplyser BBC News.

Lars Saabye Christensen læser højt
*I aften kl. 19.30 på Frederiksberg Hovedbibliotek kan man møde den norske forfatter Lars Saabye Christensen, der i foråret modtog Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Halvbroderen, oversat til dansk af Ida Jessen.

Jamiroquai donerer penge til Bali-ofre
*Den britiske funk gruppe
Jamiroquai planlægger at hjælpe ofrene for bombeattentatet på Bali og deres familier ved at donere noget af overskuddet fra bandets Australien-turné, meddeler The Herald Sun. Samtidig opfordrede gruppen sine fans til hver at donere en dollar til velgørenhedsformålet. Frontfigur og sanger, Jay Kay, annoncerede gruppens beslutning under en koncert i operahuset i Sydney.

Kylie kritiserer reality tv-shows
*Den australske popsangerinde Kylie Minogue langer kraftigt ud efter programmer som Popstars med den begrundelse, at de opmuntrer børn og unge til at udvikle en skræmmende besættelse af berømmelse. I en radioudsendelse på BBC udtrykker hun bekymring over, at unge udelukkende søger berømmelsen uden at bestræbe sig på at udvikle et talent: »Det er sådan her: ’Hvad vil du være, når du bliver stor?’ ’Jeg vil være berømt’. ’For hvad?’ ’Det er lige meget.’«
Minogues protester kommer i forlængelse af lignende udtalelser fra teenage-idolet Robbie Williams, der har anklaget programmerne for at spolere unges liv.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her