Læsetid: 3 min.

Superligaen uden bund

Farum topper niveau to – efter FCK
18. november 2002

Fodbold
Det er ganske vist, at eks-borgmester Peter Brixtoftes ambitioner om at gøre kommunen i den nordligste del af hovedstadsregionen til et kraftcenter i dansk fodbold og elitesport, vil koste borgerne mange skattekroner de kommende år.
Men hvis noget ellers kan trøste beboerne i EU’s mest omtalte kommune, så er der altså kommet et flot stadion med en fortræffelig bane ud af det eksorbitante overforbrug. Og på Farum Park spiller et af de mest engagerede og bedst spillende af de næstbedste hold i Superligaen.
Når Brixtofte overhovedet skal nævnes i forbindelse med Farums flamboyante spil i 3-2 sejren over Superligaens nye agterlanterne Silkeborg, hænger det sammen med, at han i hele det sammenbrudshærgede Farum har fået Farums prof-spillere til at rykke sammen, hver gang han har været på banen.
Det var eks-borgmesteren og hans støtter i fredags på to ekstraordinære generalforsamlinger. Men forsøget på et kup, der skulle bringe Brixtofte og hans allierede tilbage i bestyrelsen for både holding- og driftsaktieselskabet bag Farums superligahold, mislykkedes.

Utroligt hårdt år
Farums sejr over Silkeborg – den første efter to klare nederlag til FCK og Køge – var ifølge anfører Martin Birn og træner Christian Andersen – en reaktion på den seneste ballade i den klub-kulisse, der gennem hele 2002 har leveret dagligt stof til medieomtale.
»Det har været et utroligt hårdt år. Som anfører har jeg brugt dobbelt så meget tid på at tackle og løse problemer uden for banen, end jeg bruger på fodbold. Jeg synes, vi har været fantastisk gode til at rykke sammen i spiller- og trænerstaben og holde fokus, når problemerne poppede op omkring os. Men mentalt var vi slidte, da vi tabte til FCK og Køge, hvor fusion med AB var på tale,« siger Birn om det største problem.
»I denne uge skabte Brixtoftes come back-forsøg støj på linjen. Det fik vi talt om, men tillidsvotummet til den siddende bestyrelse kan forhåbentlig give os arbejdsro i 2003,« sagde Martin Birn efter fantastisk flot og hurtigt kombinationsspil og for få mål i 3-2 sejren over skadesplagede, tapre Silkeborg.
»I forhold til den årets første superligakamp i marts er vort hold ændret på ni pladser, selv om vi kun har købt John Jensen. Resten er skader,« konstaterede Silkeborgs forårstræner Morten Bruun.

Sublime driblinger
Under disse konditioner var Farum som håndsæbe i Silkeborg-spillernes våde hænder.
Trods råkulde og regn – og en bane så våd, at der kunne være dyrket ris på Farum Park, kombinerede Farum hurtigt og præcist gennem jydernes tappert kæmpede, ovdermatchede unge reservehold. Havde det ikke været for målmand Henrik Ipsen og stolperne havde SIF været bagud med fire eller fem nul efter en times spil.
Pausestillingen var blot 1-0 på Jeppe Tengbjerg afslutning efter 100 procent-afbrændere af banens suverænt bedst individualist – Nichals Hindsberg. Sublime driblinger og timede korte dybe og lange diagonale (i anden halvleg) afleveringer leverede han fra sin position som iscenesættende højrekantspiller i Farums fleksible 3-5-2 opstilling. Godt fulgt op af lyntoget på venstre flanke Thomas Schultz plus Thomas Andreasen og David Rasmussen.
I alt havde Farum gigantchancer i 3x100 procentstørrelse, der tre gange ramte stolperne og ti gange blev taget af Henrik Ibsen.

Ingen bund
Silkeborg svarede igen med en moralsk kraftanstrengelse og en totalt urimelig udligning på et godt skud af hårdt arbejdende Lars Brøgger. 1-1 og i de næste ti minutter var Farum ude at svømme, men så flugtede Hindsberg verdensklasse-flot et Thomas Schultz-indlæg i nettet til 2-1 og to minutter efter afsluttede Thomas Andreasen et mønsterangreb til 3-1. Silkeborgs reducering til 2-3 på straffepark gav blot en hektisk afslutning.
»Men AB og Viborg vandt også, så vi kom ikke længere væk fra bunden. FCK er i en klasse for sig selv, ni points foran. Vi hører til toppen af de næstbedste, men Superligaen er helt vanvitttig i år, for den har ingen bund,« konkluderede Farums 34-årige anfører Martin Birn, der som resten af Farum-staben altid har fået løn til tiden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her