Læsetid: 2 min.

web.hvad.hvor

15. november 2002

(2. sektion)

*www.triggerstreet.com
Forleden bragte BBC World et indslag med den amerikanske skuespiller Kevin Spacey, hvori han fortalte om sit website, Triggerstreet.com. Sitet er en udløber af Spaceys produktionsselskab, Trigger Street Productions, og blev stiftet i januar i år.
Den Oscarvindende Spacey har ikke glemt den støtte og opbakning, han fik som ung skuespiller, og som har været med til at gøre ham til den anerkendte filmpersonlighed, han er i dag. Nu vil han gerne give noget tilbage ved at »inspirere, fremdyrke og eksponere nyt og uopdaget talent,« som der står på siden.
Der findes flere andre sites med samme mål som Triggerstreet.com, men der er ingen tvivl om, at Spaceys navn betyder meget for brugerne af hans site. Man skal melde sig til – det er ganske nemt – for at få lov til at læse, se og anmelde de øvrige brugeres manuskripter og kortfilm og for selv at kunne lægge sit manuskript og sin film ud på sitet.
Allerede lige efter, at man har meldt sig ind i Triggerstreet-samfundet, får man en opgave: Se en kortfilm, læs et manuskript, og anmeld begge dele. På den måde sørger Triggerstreet.com for, at sitet hele tiden udvikler sig, at brugerne selv føler et ansvar for sitet, og ikke mindst at de får den konstruktivt kritiske og kreative feedback, der er så vigtig for enhver filmskaber på vej frem.
Sitet afholder også en kortfilmkonkurrence, og blandt dommerne finder man navne som Mike Myers, Annette Bening, Cameron Crowe, Danny DeVito og Bono – og hvem vil ikke gerne bedømmes af dem!? CMC

*www.torinofilmfest.org
Torino Film Festival er i besiddelse af et såre praktisk website, er man interesseret i film fra unge instruktører og serier af film fra ældre, anerkendte filmskabere. Festivalen, der i år fylder 20, har indset nødvendigheden af et overskueligt og informativt site, hvorfor både en engelsk og italiensk version er tilgængelig.
Det er naturligvis muligt at læse om alle filmene fra årets festival, ligesom der er mindre biografier på de tre prominente filminstruktører, som man i år har valgt at hylde: amerikanske John Milius, italienske Gianni Amico og brasilianske Julio Bressane. Man kan i den forbindelse også læse en smule mere om de monografier, som festivalen i år udgiver om disse tre filmfolk – og hvert år udgiver om filmskabere, festivalledelsen sætter fokus på. Desværre er bøgerne kun at få på italiensk.
Endnu mere interessant er den database over 20 års festivaler i Torino, som man for et par dage siden lagde ud på hjemmesiden. Man kan fordybe sig i de gamle festivaler og film efter årstal eller søge på bestemte film og instruktører. På den måde er det også muligt at iagttage Torino Film Festivals udvikling fra at være en filmfestival for unge til en bredt favnende og på mange
måder internationalt orienteret festival. CMC

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu