Læsetid: 1 min.

FOLK

27. december 2002


Allan Simonsen
*Denne dag for 25 år siden blev Allan Simonsen som første og hidtil eneste dansker kåret til Årets Fodboldspiller i Europa.

Fidel Castro
*Generalissimoen siger i en tale til nationen, at en oliekrise og en krig i Irak vil ramme hans østat ekstra hårdt. Der kommer ingen olie fra hovedleverandøren Venezuela p.gr.a. strejkerne.

Stig Tøfting
*Efter voldsdommen har Stig Tøfting fået forkortet sin kontrakt i Bolton. Forlydender går nu ud på, at svenske Malmö FF er interesseret i at overtage ham.

Jens Juel
*Denne fredag er 200-årsdagen for portrætmaleren Jens Juels død. Han efterlod sig to døtre, som på skift blev gift med maleren C.W. Eckersberg

Nelson Mandela
*En julefest for børn i Sydafrika med eks-statspræsident Nelson Mandela som vært endte i kaos. Der opstod panik, og tre børn blev såret. Mange af børnene var kommet for at se den amerikanske tv-stjerne Oprah Winfrey.

Fletcher Henderson
*Søndag for 50 år siden døde Fletcher Henderson – en af giganterne inden for den tidlige big band jazz. Han huskes også for sine arrangementer til nogle af Benny Goodmans swingklassikere.

Dirk Brüel
*Blandt weekendens runde fødselarer vælger vi at nævne filmfotografen Dirk Brüel, som søndag fylder 60 år.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her