Læsetid: 2 min.

Hvad hedder dyret?

27. december 2002

Filmquiz
Velkommen til Informations filmquiz. Hver afdeling af quizzen tager udgangspunkt i et billede fra en film, og første opgave er at gætte, hvilken film, der er tale om. De følgende to spørgsmål kan give en ledetråd om filmen bag billedet, og når man først har fundet tråden, bliver de tre spørgsmål lettere at besvare.
Alle spørgsmålene har med genindspilninger at gøre.

Den lette
1. Hvilken film er det?

2. Hvem spiller titelrollen i originalen?

3. Hvilken skuespillerinde dannede han par med – udenfor lærredet og ofte på?

Den svære
1. Hvilken film er det?

2. I hvilket lokale i den kvindelige hovedpersons hjem udspillede der sig en berømt erotisk scene i den samme histories senere version?

3. Hvad hedder det dyr, der forelskede sig i heltinden i samme skuespillerindes debut i en hovedrolle?

Svar fra tirsdag

Den lette
Svar 1. Filmen er Gus Van Sants totalt ligegyldige
billede-for-billede genindspilning fra 1998 – sådan udtrykte han det selv – af Hitchcocks klassiske gyser ’Psycho’ (1960). Anthony Perkins spillede motelejer Bates i originalen, mens Vince Vaughn forgæves forsøgte at gøre ham kunsten efter i Van Sants version.

Svar 2. Musikken til originalen er naturligvis skrevet af Bernard Herrmann, Hitchcocks hofkomponist – han skrev også musik til Orson Welles og Francois Truffaut – der i den berømte brusebadsscene lod sine violiner imitere en kvindes rædselsslagne skrig.

Svar 3. Som en slags hyldest til både Hitchcock og Herrmann fik Martin Scorsese Herrmann til at skrive musikken til ’Taxi Driver’ (1976). Det blev Herrmanns sidste filmscore, og han døde angiveligt kun få timer efter at have sat den sidste node på papir.

Den svære
Svar 1. Filmen er ’En stjerne fødes’ fra 1976, hvor Barbra Streisand er rocksangerinde på vej op i samspil med Kris Kristoffersons alkoholiker-sanger på vej ned. Streisands daværende kæreste Jon Peters producerede denne ode til den eneste ene ’Babs’, og onde tunger kaldte filmen ’A Bore Is Starred’.

Svar 2. Her er tale om George Cukors grandiost pragtfulde musikalske melodrama med samme titel fra 1954 og med
Judy Garland og James Mason. Farve-konsulent var Cukors særlige fortrolige Hoyningen Huene, som i starten af filmen kunne få et back stage-billede til at ligne et maleri af Degas.

Svar 3. Instruktøren er William A. Wellman, også kaldet ’Wildman’ – ellers specialist i mandfolkefilm. Medforfatter var Robert Carson.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her