Læsetid: 2 min.

Hvad hedder tyskeren?

28. december 2002

Filmquiz
Velkommen til Informations filmquiz. Hver afdeling af quizzen tager udgangspunkt

i et billede fra en film, og første opgave er at gætte, hvilken film, der er tale om. De følgende to spørgsmål kan give en ledetråd om filmen bag billedet, og når man først har fundet tråden, bliver de tre spørgsmål lettere at besvare.
Alle spørgsmålene har med genindspilninger at gøre.

Den lette
1. Hvilken film er det?

2. Den klassiske historie er blevet filmatiseret to gange tidligere – hvad hedder disse to, meget berømte film?

3. Hvem spiller hovedrollerne i de tre film?

Den svære
1. Hvilken film er det?

2.Hvilken tysk instruktør lavede en film om og med den amerikanske instruktør, som debuterede med den første version af denne historie?

3.Hvad hed den film, hvor den tyske og amerikanske instruktør for første gang arbejdede sammen?

Svar fra fredag
Den lette
Svar 1. Filmen er Charles Shyers ’Brudens far’ (1991) med Steve martin i titelrollen, en genindspilning af en klassisk komedie fra 1950.

Svar 2. Det var Spencer Tracy, der gav den som bekymret farmand i den første film, som er instrueret af musicaleksperten Vincente Minnelli – mand til Judy Garland og far til Liza Minnelli.

Svar 3. Kemien var god mellem Spencer Tracy og Katharine Hepburn, som ofte spillede sammen på lærredet og dannede par udenfor.
De blev dog aldrig gift, fordi den katolske Tracys kone ikke ville skilles – en kilde til stor sorg for både Tracy og Hepburn.

Den svære
Svar 1. Filmen er ’Postbudet ringer altid to gange’ fra 1946 med John Garfield og Lana Turner, instrueret af Tay
Garnett.
James M. Cains roman var blevet filmatiseret to gange før: Først i 1939 af franskmanden Pierre Chenal med Michel Simon, siden af italieneren Luchino Visconti under titlen ’Ossessione’ (1942).

Svar 2. Det er på køkkenbordet, at Jack Nicholson og Jessica Lange har en hed samlejescene i Bob Rafelsons 1981-version af Cains historie, skrevet af David Mamet.

Svar 3. Jessica Lange havde grove tilbedere i sine to første hovedroller. Først gorillaen ’King Kong’ i filmen af samme navn fra 1976, derpå Jack Nicholsons landevejsbums, der halv om halvt voldtager hende på køkkenbordet i ’Postbudet ringer altid to gange’.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her