Læsetid: 1 min.

Hjertets narkose

7. december 2002

*»Den franske filosof Henri Bergson har skrevet en meget god bog om latter. For at være komisk er det nødvendigt, at hjertet er under kortvarig narkose – hvad er noget ganske andet end en vedvarende bedøvelse. Når man ler ad noget, er sympatien et øjeblik uafklaret. Hver gang man ler ad menneskelige forhold er det, når noget er gået galt. Man ler nu engang ikke ad perfekte mennesker. Men det betyder ikke, at vi er grusomme. For vi ler ad os selv.« John Cleese om humoren og dens ofre i et inteview i Der Spiegel.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu