Læsetid: 2 min.

Højre om ...

De borgerlige sætter sig bastant på dansk tv. Glemt er al kritik af socialdemokrater for at favorisere partifæller
21. december 2002

Kommentar
Med udpegningen af Venstremændene Erik Ross Pedersen og Jørgen Kleener som bestyrelsesformænd for hhv. TV 2 og Danmarks Radio førte den konservative kulturminister, Brian Mikkelsen, i går blokpolitikken et langt skridt videre i styringen af tv.
Hertil kommer en påfaldende mangel på tv-erfaring i den nye TV 2-bestyrelse. Ud over medarbejderrepræsentanten, Niels Brinch, ses direktør Jess Myrthu, der i en fjern fortid var tv-journalist, samt forfatteren Ulla Dahlerup, som i en lige så fjern fortid lavede tv-udsendelser.
I forvejen er – efter Aktuelts bladdød – dansk dagspresse overvejende borgerlig. Skidt for ytringsmangfoldigheden, at tv nu tvinges til at følge trop.

Dobbeltmoral
Det dobbeltmoralske og anstødelige er, at de borgerlige i tidligere tider altid var ude med riven efter Socialdemokratiet for at favorisere partifæller og gøre DR »venstreorienteret«.
Blokpolitikken blev allerede markeret i medieforliget, da regeringen besluttede at privatisere TV 2 – selv om de fleste seere er mere end tilfredse med stationen p.t. Bagtanken er naturligvis, at når først den skal klare sig helt på markedsbetingelserne, retter den automatisk ind til højre. Det vil være i dens økonomiske interesse.
Den nye TV 2-bestyrelse er designet til at foretage manøvren. Ross Pedersen er seniorkonsulent i Dansk Byggeri. Næstformanden, Christian Scherfig, er paneuropæisk advokat, mens Erik Werlauff er business-professor i Aalborg og Arne Bang Mikkelsen direktør for Bella Center. I det selskab får balletdanseren Peter Bo Bendixen næppe en tå til jorden som kulturelt gidsel, mens tidl. borgmester Gina Øbakke bliver socialdemokratisk gidsel.
Nåjo, forresten, Scherfig har høstet kulturel erfaring som advokat for Safri Duo.

Husk øjnene
DR’s nye formand var formand for bestyrelsen i Det Danske Filminstitut 1987-93, men huskes mest som formand for Radiorådet 1974-78 og er således en genopvækkelse. I øvrigt er han øjenlæge, hvorfor man kan håbe, han bruger sin viden fra området til at gå op mod en alt for enøjet nyhedsformidling. Bevares, der er grænser for bestyrelsesformænds mulighed for at blande sig i driften, men uden stor indflydelse er de på ingen måde – hverken direkte eller indirekte.
Kulturministeten er »tilfreds med den brede sammensætning af TV 2’s nye bestyrelse.«
Hvilken bredde?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her