Læsetid: 1 min.

Klip

13. december 2002

(2. sektion)

*Filmpriser For en god ordens skyld: I sidste weekend uddelte det Europæiske Filmakademi deres årlige filmpriser ved en stor fest i Rom. Anette K. Olesen fik desværre ikke Fassbinder-prisen for Små ulykker – den gik i stedet til den ungarske Hukkle. Aftenens store vinder var Pedro Almodóvar, der ryddede bulen, hvad angår de mest prestigefyldte priser. Den spanske instruktørs seneste film, Tal til hende, blev årets europæiske film, og selv fik han instruktør- og manuskriptprisen. Finske Aki Kaurismäki og hans Manden uden fortid vandt overraskende nok ingen priser.
www.europeanfilmacademy.org.

*Filmatisering Man kan spørge sig selv, om det er den rigtige mand, men forhåbentlig ender det godt. Den engelske instruktør Stephen Daldry, der stod bag den noget overvurderede Billy Elliott, har i hvert fald besluttet sig for, at hans næste filmprojekt skal være en filmatisering af den amerikanske forfatter Michael Chabons fremragende, Pulitzerprisvindende roman The Amazing Adventures of Kavalier and Clay. Bogen, der helt uforståeligt ikke er blevet oversat til dansk endnu, fortæller den både morsomme og rørende historie om to jødiske fætres eventyr i tegneseriebranchen. Heldigvis skal Chabon selv skrive manuskriptet til filmen, der måske får Jude Law i den vigtige rolle som Joe Kavalier, og som efter planen skal optages til sommer næste år.

*Filmfestival Både Thomas Vinterbergs It’s All About Love og Nicolas Winding Refns Fear X – to danske film på engelsk – er blevet udtaget til næste års Sundance Film Festival. Festivalen, der er skabt af Robert Redford, finder sted i bidende kulde og knæhøj sne hvert år i januar i byen Sundance, Colorado, og er den amerikanske filmbranches fornemste udstillingsvindue for uafhængigt producerede film. Festivalen viser i alt fem danske film, og Susanne Biers dogmefilm, Elsker dig for evigt, Jesper Jargils dokumentarfilm om dogme, De lutrede, og Jørgen Leths Nye scener fra Amerika er også på programmet.
www.sundance.org.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her