Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. december 2002


Hobro får eget teater
*Jylland bliver mindre mørkt, når Himmerlands Egnsteater efter nytår tænder projektørerne og lukker publikum ind i varmen fra den kolde kaj i Hobro, som får egnens første, professionelle teater med ansatte skuespillere, to af slagsen.
Det nye Himmerlands Egnsteater har sat sine 80 sæder op på havnen i ’Det Sorte Pakhus’, hvor den officielle åbning og første forestilling finder sted den 9. januar.
Det første halvandet års program, som er husstandsomdelt, omfatter teater for både børn, voksne og familie. Skuespillere hyres udefra som supplement til den faste stab på de to skuespillere, hvoraf den ene også skal være administrator og den anden kunstnerisk leder på det lille teater. ritzau

Hyldestsang til Mandela
*Musikerne Joe Strummer, Bono og Dave Stewart har skrevet en sang som hyldest til den forhenværende præsident i Sydafrika, Nelson Mandela. Sangen »48864« – Mandelas fangenummer – vil blive fremført af to af de tre musikere (Joe Strummer døde i denne uge af et hjerteanfald), som afslutning på Mandela SOS-koncerten på Robben Island ud for Sydafrikas kyst, 2. februar. Heldagskoncerten er arrangeret for at skabe international opmærksomhed omkring den AIDS-epidemi, der har raseret Afrika. Andre musikere, der vil optræde tæller Queen, Macy Gray, Nelly Furtado, Shaggy, Jimmy Cliff, Johnny Clegg og Youssou N'dour.
Yusuf Islam – popsangeren der tidligere var kendt som Cat Stevens, indtil han sidst i 70'erne konverterede til islam – vil gøre sin første offentlige entré i tre årtier. Andre prominente verdensnavne som Michael og Janet Jackson, Sting, Bruce Springsteen, Bob Dylan og Elton John, er også blevet kontaktet med henblik på en eventuel optræden, oplyser Rolling Stone.

Rolling Stones mod drivhuseffekten
*6. februar arrangerer stjernerne fra Rolling Stones en gratiskoncert på Staples Center i Los Angeles for at fremme oplysningen om den globale ophedning. Koncerten arrangeres i samarbejdee med miljøorganisationen National Resources Defense Council, oplyser Dagens Nyheter.

Stjerner til københavnere
*Den selvsikre rejseguide Time Out har været en tur i København. I et særnummer giver guiden karakterer til København og 79 andre europæiske byer, og er dermed med til at understøtte den internationale markedsføring af den danske hovedstad. Ifølge guiden, er det det københavnske natteliv, der er særligt attraktivt for besøgende, og i denne kategori får København topkarakteren fem stjerner. Andre gode grunde til at tage til byen, er ifølge Time Out den danske historie, museerne samt en befolkning, der beskrives som »absurdly good looking.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her