Læsetid: 2 min.

K'NYT

21. december 2002


Stjålne Turner-malerier fundet
*To Turner-malerier, der for otte år siden blev stjålet fra Tate Gallerys samling under en udstilling i Frankfurt er blevet fundet, meddeler BBC. Malerierne - Shade and Darkness: The Evening of the Deluge og Light and Colour (Goethe’s Theory): The Morning After the Deluge – der begge er bibelske værker fra det 19. århundrede, og anset for at være nogle af Turners vigtigste malerier.
Repræsentanter for museet er modstræbende med hensyn til at udtale sig om generhvervelsen, da det kan hæmme efterforskningen af et tredje maleri-tyveri fra museet.
Shade and Darkness blev allerede fundet i juli 2000, men opdagelsen blev hemmeligholdt med henblik på den videre efterforskning. Light and Colour blev fundet mandag, hvorefter begge malerier blev bragt tilbage til Storbritannien.
Værkerne blev fundet intakte, men uden deres originale rammer, og udstilles på Tate Gallery i London fra 8. januar 2003.

Angribende filmdebutant
*Den tidligere Manchester United-angriber og franske landsholdsspiller i fodbold, Eric Cantona, debuterer nu som instruktør med den 11 minutter lange kortfilm Bring me your love, en adaption af den amerikanske forfatter Charles Bukowskis novelle af samme navn. Filmens hovedrolle har Cantona givet den debuterende skuespiller Eric Cantona. paw

Julekoncert på slottet
*I morgen er det sidste søndag i advent, og i den anledning åbner Charlottenlund Slot atter dørene op for koncert med Slotsensemblet. Koncerten starter kl. 15 med Mozarts Eine kleine Nachtmusik. Ensemblet består af violinisterne Madji og Søren Elbæk, bratchisten Dimitri Golovanov og cellisterne Niels Ullner og Steffen Helmuth. Koncertens andet værk er et ægte stykke programmusik af italieneren Luigi Boccherini fra 1780. Henrik Koefoed vil ledsage værket som fortæller.
Anden afdeling vil bestå af en oplæsning af klassikeren Peters Jul af J. Krohn akkompagneret af slotsensemblet.

Musikalske toner premieres
*Statens Kunstfonds rytmiske toneudvalg har besluttet at premiere følgende tre værker med 50.000 kroner hver: Jakob Anderskov for Even Worse, Marie Laurette Friis for Tys Tys og CV Jørgensen for Fraklip fra det fjerne. De to tonekunstudvalg – det rytmiske og det klassiske – premierer i fællesskab Kenneth Knudsen for værket Black Diamond med 50.000 kroner.

Fortjent hæder
*Sophia Kalkau og Cai Ulrich von Platen er hver tildelt 50.000 kroner fra Kunstnerfonden af 1973 til gavn og støtte for danske malere og billedhuggere. Det har de også fortjent. mam

Juleudflugtsmål
*Traneudstillingen med Mette Vangsgaard er forlænget helt til 30. december. Gentofte Hovedbibliotek, Ahlmanns Allé 6. mam

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her