Læsetid: 2 min.

K’nyt

11. december 2002


R.E.M. til Midtfyns Festival
*Et af verdens største rockbands R.E.M. er første navn på plakaten til Midtfyns Festival 2003. Sidst gruppen gæstede Danmark var på Roskilde Festival i 1999, og deres optræden på Midtfyns Festival er sommerens eneste i Skandinavien.

Folketeatret lever videre
*Efter snart flere måneders rygtedannelse og uvished blev det mandag afgjort, at Folketeatret, der er et af landets mest traditionsrige teaterbygninger fortsætter som selvstændigt teater. Teaterudvalget i Hovedstadens Udviklingsråd godkendte på et møde den plan for økonomien, som bestyrelsen for Folketeatret har udarbejdet. Teatret er hermed sikret indtil udgangen af sæsonen 2004-05, hvor den nuværende lovgivning for de storkøbenhavnske teatre udløber.

Barndommens Gade revisited
*På lørdag, hvor Tove Ditlevsen ville være fyldt 85 år, løftes sløret for en mindeplade for digteren kl 16. Hedebygade på Vesterbro i København er Ditlevsens barndomsgade. Hun blev født i baghuset nr. 30A, 4. sal tv. 14. december 1917, og levede der, indtil hun blev gift i 1940.
Ejendommen i Hedebygade, der er fredet, har undergået en nænsom renovering, der nu er afsluttet. Mindepladen er udformet af arkitekt Søren Robert Lund og sættes op i porten til den baggård, Ditlevsen voksede op i.
Afsløringen foretages af overborgmester Jens Kramer Mikkelsen. Efterfølgende er Arbejdermuseets Venner vært ved et arrangement på Engskolen, hvor Ditlevsen gik i skole. Her vil forfatteren Jens Andersen og journalist Eva Bendix tale om Tove Ditlevsen, mens skuespilleren Karen Lise Mynster synger en række af digterens sange.
www.arbejdermuseet.dk

Fokus på nordisk samtidsdramatik
*I disse dage præsenterer det berømte Royal Court Theatre under overskriften New Plays From The Nordic Countries, ny dramatik fra udvalgte nordiske dramatikere. I selskab med bl.a. Lars Norèn fra Sverige, John Fosse fra Norge og Thorvaldur Thorsteinsson fra Island, er den danske forfatter og dramatiker Peter Asmussen udvalgt, og deltager med stykket Værelse med sol. Asmussens forfatterskab omfatter også stykker skrevet til radio, tv og film, herunder manuskript til von Triers Breaking the Waves. www.nordscen.dk

Vollsmose i øjenhøjde
*42 beboere i Vollsmose fik for et par måneder siden udleveret et engangskamera med oplægget: Tag billeder af din hverdag, vis hvordan du ser dig selv – og Vollsmose.
Resultatet er blevet en fin og meget personlig skildring af bydelen, som kan ses på en udstilling i Rådhushallen i Odense fra i dag til 14. december.

Fin og ung kunst
*Kunstakademiets udstillingssted Q viser p.t. en overordentlig seværdig lille udstilling Co. Det er skrøbelige små ting, der flyder rundt i lokalet på en fin måde. ma.-fr. 13-17, lø.-sø. 12-17. mam

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her