Læsetid: 2 min.

Det skal nok komme

27. december 2002

Spot
Vi har iagttaget en overhaling. Nu kan udbudet ikke følge med længere. Efterspørgslen har vundet og spørgsmålet er naturligvis, hvad det så betyder for os forbrugere. Fjernsynet står jo altid tændt. Menneskets bedste ven og suveræne standerlampe i øjenhøjde.
De der sidder og udvikler nye programkoncepter, har givet op. De kan ikke længere blive ved med at finde på nye møder mellem kendte og nye quizformer, hvor ukendte bliver kendte ved at finde en masse penge.
Og her det så heldigt at efterspørgslen ikke er kritisk. Forbrugerne er tilfredse med danske versioner af det, de har i udlandet. Det betyder kulturimport. Man kan kopiere programkoncepter fra land til land. Således at vi nu leger Robinson på adskillige landsdækkende europæiske tvkanaler og Hvem vil være millionær? spiller også på norsk tv. Det viser sig dog, at nordmændede er lidt større i slaget: Vinderen får ikke bare som i Danmark én million kr, men hele to millioner kroner!
Det er de variationer på checken der afslører nationale særpræg i et globaliseret kulturudbud.

Men spørgsmålet er som sagt, hvad det går hen og betyder for forbrugerne. Det betyder, at man kan have tillid. Man kan stole trygt på tv. Ser man noget interessant fjernsyn på en ferie i udlandet eller på almindelig kanalrundtfart med fjernbetjeningen, kan man være sikker: før eller siden dukker det op på en dansk kanal med danske quizspørgsmål til danske forhold.
Det gælder også sport som jo er en mægtig tv-træffer. I årevis har afficionados været henvist til udgiftstunge selektorløsninger hvis de ville se amerikansk football. No more: nu har TV- Zulu taget ansvaret og importeret varen.
Og nu også med amerikanske basketball. Fra januar sender TVDanmark kampe fra den liga som kaldes ’verdens bedste’: NBA. Hidtil har de store mænd med de store fødder kun smidt med den
orange kugle på dansk tv når de som badegæster ved olympiader legede sammen i kunstnerkollektivet The Dream Team. Men nu kommer de snart i deres oprindelige element. Og det er en besynderlig sæson, som snart lander på dansk tv. Det går dårligt for de forsvarende mestre fra Los Angeles Lakers.
Stjernerne skændes og de taber til dårligere hold. Og for første gang i flere år er det ikke den lille mand med de hidsige tatoveringer fra Philadellphia 76’ers Allen Iverson der er ligaens topscorer.
Hvis man vil være klar til den ny sæson, må man følge med. Og herfra anbefaler vi World Sport hver aften på CNN: indslagene er så hurtige, at det ligner jingler og sportsstjerner bliver interviewet som var de nobelprismodtagere. Men det er jo også allerede kommet til Danmark.

*CNN: 23:30 World Sport

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her