Læsetid: 2 min.

Plader og pladder til jul

19. december 2002

Spot
En presset pladeindustri gør sig de mest vanvittige anstrengelser for trods alt at få stukket os nogle plader her op til jul. Resulatet bliver alt fra ligegyldigt over patetisk til decideret morsomt, hvilket man kan forvisse sig om ved at dvæle ved TV 2’s reklameblokke, hvor musikindustrien er solidt repræsenteret.
Først og fremmest er der en masse gammel vin på nye flasker. Både U2 og Sort Sol er fabelagtige bands og kan følgelig sagtens bære et best-of- album. Men alligevel: hvorfor? Hvad skulle der nu være galt med de oprindelige albums?
Derudover er der et utal af opsamlings-cd’er for alle de kunstnere, der kun har formået at lave et enkelt hit. Det er cd’er, som er harmløse, men så meget desto mere ligegyldige.

I den regulært patetiske genre finder vi Freddy Brech (en solariebrun tysker med påfaldende sort hår hans alder taget i betragtning) og hustru, der synger danske schlagere – på tysk. Regina (en irriterende overgearet knap-nok-teenager) har indspillet danske børneklassikere i turbo-version med underliggende trommemaskine. Eksemplerne er utallige.
Rigtig komisk bliver det, når den belgiskfødte svigermorsdrøm Helmut Lotti udgiver en hyldest-cd til The King. Helmut Lotti, Elvis Presley... find selv fejlen. Selv om Lotti på forsiden forsøger sig med højt hår (vistnok også farvet) og læderjakke, så spiller det bare ikke. Så ser Lotti trods alt mindre fjollet ud i kjole og hvidt. For Helmut Lotti er i bund og grund en pæn ung mand – og man kan mene, hvad man vil om Elvis Presley, men i en pæn og poleret udgave er han i hvert fald inderligt ligegyldig.
Og her hjælper det ikke, at Helmut Lotti på sin hjemmeside bedyrer, at det var Elvis Presleys plader, der gav den unge Lotti lyst til at blive noget ved musikken. Det får være sandt. Men behøver han belemre os andre med det?
Heldigvis er løbet så småt ved at være kørt for årets julesalg, og dermed de håbløse tv-reklamer. Lotti kan så bruge sine kræfter på det, der stadig er hans varemærke: de klassiske koncerter, hvor ikke et øje er tørt. Et kig på Lottis tyske fanside viser, at tysk tv frem til nytår bringer ikke mindre end 12 Lotti-koncerter, lige fra A Classical Christmas over Drømmerier ved kaminen. I det lys slipper vi trods alt nådigt. Det er vist nok en engangsforeteelse, når Helmut Lotti i aften er tilbage på TV 2, som vi kender ham: Akkompagneret af The Golden Symphonic Orchestra giver han julekoncert i St. Rombouts Katedral i Mechelen i Belgien.
Man kan jo tænke lidt over, hvad der i grunden er værst: godt en times udvandede Elvis-kopinumre eller en lille times tv-transmitteret sødsuppe-julekoncert?
Pas!

*Julekoncert med Helmut Lotti, TV 2, 00.20

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her