Læsetid: 2 min.

Presset øges på Thor P.

Finansministeren afviser at have vildledt Folketinget, men Socialdemokraterne kræver nu svar fra statsministeren, mens Enhedslisten igen kræver en redegørelse
17. december 2002

Det er en lille tue, men den kan ende med at vælte det store læs. Sådan nogenlunde ligger landet for Thor Pedersen, der endnu engang har problemer med sin landbrugsejendom i Nakke ved Rørvig.
Politiken har kigget nærmere på hans svar til Folketinget, og kunne i går fortælle, at Thor Pedersen ikke har været helt præcis, da han tog jordbrugskommissionen til indtægt for, at hans overtrædelse af bopælspligten begyndte den 1. november 2000.
Det har fået socialdemokraten, Thomas Adelskov, til at anklage Thor Pedersen for at vildlede Folketinget, og han vil nu have statsminister, Anders Fogh Rasmussen (V), på banen.

Ren hetz
»Det her bliver noget, som Statsministeren kommer til at svare på umiddelbart efter nytår. Det må være sådan, at tilliden mellem parlamentet og regeringen er så klar, at man ikke prøver at fifle med virkeligheden,« siger Thomas Adelskov.
Selv afviser Thor Pedersen de seneste beskyldninger som ren hetz.
»Jeg oplever, at man forsøger at gentage gamle nyheder. Det jeg har svaret er korrekt,« siger Thor Pedersen til Radioavisen.
De nye oplysninger har også fået Enhedslisten op at stå igen.
Landbrugsordfører, Keld Albrechtsen, har bedt fødevareudvalget pålægge Thor Pedersen at komme med en komplet skriftlig redegørelse for hele forløbet inden sagen skal behandles ved en forespørgselsdebat den 21. januar.

Oppositionen truer
»Vi vil ikke dømme ham på forhånd, men hvis vi ikke får en redegørelse inden den 21. januar, så vil det i sig selv udløse en mistillidsdagsorden fra vores side,« siger Keld Albrechtsen.
Oppositionen har flere gange efterlyst en sådan redegørelse, men Dansk Folkeparti har ikke den store lyst til at give Finansministeren pålæg om at lave den.
»Hvis du skal grave din have, så kan du vælge at grave et hul hver anden dag eller grave det hele på en gang, og den her have skal jo graves den 21. januar,« siger formanden for fødevareudvalget, Christian H. Hansen (DF).
Mens oppositionen prøver at begrave Thor Pedersen politisk, så er selve sagen ude af verden.
Jordbrugskommissionen for Vestsjællands Amt har ikke mere at tilføje, og rent juridisk har der aldrig været meget at komme efter på grund af den måde landbrugsloven er skruet sammen på.
»Ret juridisk er det her virkelig i småtingsafdelingen. Det, den her sag mangler allermest, er at blive oplyst, og det er Thor Pedersen, der i sidste ende kan oplyse sagen. Spørgsmålet er, om han vil det. Det ville nok tjene os alle til gavn, hvis han ville, så sagen kan blive lukket også for hans egen skyld,« ,« siger dr. jur. Jens Evald fra Aarhus Universitet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her