Læsetid: 1 min.

Tænd og sluk

20. december 2002

(2. sektion)

For meget af det gode
*Kim Jensen, assistenttræner, landsholdet i kvindehåndbold

– Hvad var ugens mediebegivenhed?
»Der var to. EU-topmødet og EM i håndbold, som jo nok var det helt store. Det har virket som om, det er det eneste, der er foregået i Danmark i december.«
– Hvad synes du om dækningen af slutrunden?
»Det er selvfølgelig en stor begivenhed. Måske den største sportsbegivenhed på dansk jord i år, men alligevel er det for meget. Det kammer over. Det har hele tiden overrasket mig, at der er et sted mellem 100 og 150 danske journalister til stede – at det skulle være nødvendigt.«
– Men det er vel meget godt for jer?
»Jo, det er da medierne, som har været med til at skabe en interesse blandt befolkningen. Ingen tvivl om, at det er fint. Men kvindehåndbold er ikke længere bare en idrætsgren. Det er blevet en del af den danske underholdningsindustri. Og det er skidt, fordi det sætter os i nogle dilemmaer. Vi vil gerne sporten og mener godt, den kan sælge i sig selv. Men der bliver hele tiden stillet krav om at den skal promoveres ekstra ved at lægge flødeskum hist og pist, hvilket er fuldstændigt unødvendigt.«
»Vi risikerer, at der kommer en overeksponering, som man har oplevet med fodbold eller tennis.«
»Men det helt store problem er, at der findes en masse idrætsgrene, -folk og -forbund, som arbejder bundseriøst, og som har gode produkter, som de overhovedet ikke har mulighed for at få ud til befolkningen.«
– Hvordan holder du dig underrettet om verdens gang som privatperson?
»Vi holder tre aviser. Nordjyske Stiftstidende som lokalavis. Jyllands-Posten, fordi vi har fået et billigt prøveabonnement i nogle måneder. Og Dagbladet Arbejderen, fordi det er det eneste dagblad i dag, som er til venstre for De Radikale og forsøger at skrive om, hvad der sker på arbejdsmarkedet. Og siden Det Fri Aktuelt gik ned, har der ikke været noget dagblad, der beskrev verden med nogle lidt andre politiske briller.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her