Læsetid: 2 min.

Virkeligheden – nu med PBX

30. december 2002

Spot
Hvordan gik det egentlig den mand, som uden blusel drak rødvin til fiskeretten PBX? Jo, De læste rigtigt: rødvin! Til PBX! Hvordan gik det ham? Inden De svarer, bør De lige vide, at den pli-fri herre ikke blot drak dyr rødvin til PBX, men også til sildesalat, torskegilder og Kellogg’s Corn Flakes.
Det gik ham selvfølgelig skidt, og det stod i avisen. Eller som Karl Marx næsten ville have sagt: Historien gentages, først som tragedie, siden som farce. Historien om Peter Brixtofte, kendt fra dagspressen, gentages således i dag til almen moro på tv, hvor man har støvet rundt for at finde den rette til at sludre med den fhv. frelser fra Farum.
Da den foretrukne interviewer, Kurt Thorsen, vist nok skal være studievært på en anden tv-station, greb man til den næstbedste, Jes Dorph-Petersen, der som studievært for Hvem vil være millionær har sans for, hvor mange livliner, der er op til millionen, som måske stammer fra et pantsat rensningsanlæg og allerede er spenderet under en herlig røvfuld af et kommunalt dagmøde.

Hvordan ville verden egentlig have set ud uden Peter Brixtofte og hans forlis?
Vi var gået glip af alle disse sjove navne – af en Jerger, som var borgmester i en sølle vinterferies tid, af en Fuch som støttet af en Pflug kandiderede til borgmesterposten fra sin halvmugne kælder på Vinkelvej, af en Wachtell, der som skyggeborgmester og læge for Brixtofte satte ny verdensrekord i løb fra egen underskrift, og af en Carpens, der sejrede til sidst, fortsatte regningcirkusset og i dag sidder sylespidst på minusmandater.
En verden uden Brixtofte ville også have betydet, at store Thor Pedersen, der aldrig gik af vejen for en hurtig handel i porten med Peter uden besværligt papirnusseri, ikke ville have været helt så meget ved muffen og måske end ikke kongerigets gårdejende finansminister.
Komikeren Mette Lisby ville ikke have udgivet et omvendt Matador-spil kaldet PBX, hvor det gælder om at tabe en formue så hurtigt som muligt.
Og Farum Kommune ville ikke have haft brug for at fylde efter i den slunkne kommunekasse ved at sælge kopier af den afgåede borgmesters restaurationsregninger.
Især sidstnævnte konsekvens er et brag af en nyskabelse inden for dansk detailhandel, et uomgængeligt tilbud til manden, der har alt – 113 af Brixtoftes originalregninger fra Restaurant Sepp downloaded fra Internettet til blot en krone stykket. Og dette er ingen joke, det er skingrende offentlig-retslig normalvirkelighed anno 2002.
Grib portemonnæen og se selv efter på adressen
http://farum.nethotel.dk/
asp/DocListe.asp?M_ID=10&UM_ID=42

TV2 kl. 22.50. 2002 ifølge Brixtofte.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her