Læsetid: 1 min.

Død pacifist i ny krig

16. januar 2003

*Den litauiske anarkist Emma Goldman (1869-1940) er på ny involveret i en strid, skriver New York Times. Ledelsen på det offentligt finansierede Berkeley-universitet i Californien har fjernet to citater fra et brev, der skal samle penge ind til The Emma Goldman Papers Project. Årsagen er, at citaterne, der undsiger krigsliderlighed og undertrykkelse af ytringsfriheden, er ’politiske’ i en tid, hvor den amerikanske regering stiler efter at starte en krig mod Irak. Professoren bag indsamlingen, Candace S. Falk, meldes rasende. http://sunsite.bekeley.edu/goldman

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her