Læsetid: 1 min.

Europas aviser

17. januar 2003


(2. sektion)

*Kan pædofile svømme? »Ingen kan på nuværende tidspunkt forudsige, om Pete Townshend vitterlig er pædofil eller ej. Fik vi valgmuligheden, ville det nok være bedre straks at smide ham ned i en brønd for at se, om han drukner. Ikke fordi det ville være mere retfærdigt, men det har dog i det mindste en markant præcedens i ældre britisk retshistorie, og det vil desuden være langt morsommere at overvære, end det skue vi nu ser.«
Zoe Williams i The Guardian

*Brosnan som kansler »En meningsmåling viser, at den tyske mand allerhelst ville være Franz Beckenbauer, dernæst Pierce Brosnan og tredjepræference, Gerhard Schröder. Ifølge samme undersøgelse er Gerhard Schröder imidlertid den næstmindst vellidte mand blandt de tyske kvinder. Så hvad nu, mænd? En ting står klart: Hvo som bytter identitet med Schröder, kan ikke længere regne med succes hos kvinderne. Som om de evindelige bryderier med oppositionen ikke kunne være nok! Og hvem har lyst til at strides med George W. Bush! Nu kunne det være fristende at spørge kansleren selv, hvem han selv helst vil være. Sig selv? Svaret ser ud til at blive et klart ja, for Schröder har netop udtalt, at han leger med tanken om at stille op en tredje gang i 2006. Og fortsætte bøvlet med oppositionen? ’Ja, hvis det bliver for slemt, må jeg jo straffe den’. Denne udtalelse burde være nok til at gøre CDU’s politikere lammefromme. Og skulle de alligevel bliver for frække, kan Schröder bare bytte identitet med Pierce Brosnan. Crash! Pang! Woom!«Der Tagesspiegel

*Dårlige karakterer til USA. »I sin årsrapport offentliggjort 14. januar, har Human Rights Watch anført adskillige alvorlige anmærkninger til USA, der beskyldes for at lade hånt om menneskerettighederne i sin kamp mod terrorisme. For ikke at lægge sig ud med sine asiatiske forbundsfæller, har USA valgt at se bort fra talrige overgreb. Resultat: Menneskerettighederne har i 2002 været udsat for deres værste tilbageslag i Asien i flere årtier.« Le Monde

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her