Læsetid: 1 min.

Den feminine aggression

9. januar 2003


*Ny Carlsbergfondet har foræret Glyptoteket en skulptur af en af samtidskunstens store stjerner, den fransk-amerikanske Louise Bourgeois. Skulpturen Nature Study fra 1984 (foto) er en hybrid mellem menneske og dyr. Om værket siger kunstneren: »Jeg blev for alvor voksen i et hus med mand og tre sønner, som jeg måtte tage mig af. Brysterne symboliserer omsorgen for disse fire mænd i mit liv. Det mandlige lem er i øjenhøjde og i fokus for opmærksomheden. Kløerne repræsenterer beskyttelse, og at jeg er parat til at slå til.« Værket kan opleves i Glyptotekets sal 47.msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her