Læsetid: 2 min.

Film i tv

11. januar 2003

My Girl
*Jamie Lee Curtis er en af mine favoritter, men det er relativt sjældent får man mulighed for at blive frisket op af hendes ligefremme vitalitet og ligefremhed.
I My Girl fra 1991 har hun en typisk rolle som den, der sætter fut i en ellers lidt for forudsigelig historie om en gammelklog moderløs pige, den 11-årige Vada, der bor i en amerikansk provinsby sammen med sin resignerede bedemandsfar, spillet af Dan Aykroyd.
Curtis er kosmetologen Shelly, der med sit frejdige livsmod puster nyt liv i den stilfærdige enkemand. Hun sminker bedemandens lig og giver dem helst et sensuelt look. Men hovedpersonen er pigen Vada, der som bedemandsdatter får en drastisk indvielse til de voksnes verden og dødens realitet – uden at instruktøren Howard Zieff giver det bitter-søde komediedrama særlig skarpe kanter.
Den dygtige Anna Chlumsky er Vada, og barnestjernen Macauley Culkin har lidt af den samme glatte perfektionisme som hendes mindre kvikke ven Thomas. Filmen blev en stor succes og efterfulgtes i 1994 af My Girl 2, hvor Vada tager til Los Angeles for at lære sin afdøde mors rødder at kende.
TV3+, lørdag kl. 20.00-22.00

Mus i eget hus
*Gore Verbinski har for nylig fået et hit med en amerikansk genindspilning af det japanske kultgyser The Ring med Naomi Watts – den smågeniale blondine fra Mulholland Drive.
Men allerede med farcen Mus i eget hus fra 1997 viste Verbinski sig som en dygtig genreinstruktør, der kunne få et stort publikum i tale. Det er historien om menneskets kamp mod den lille gnaver, henlagt til et faldefærdigt luksushus, som to brødre går i gang med at restaurere. Men husets tredie beboer, en udspekuleret mus, vil det anderledes. Dræberkatte, musefælder og skadedyrsbekæmpere er ikke nok til at neutralisere musen.
Informations egen Christian Monggaard kaldte filmen »utrolig sjov« og præget af »visuelt overskud og stor opfindsomhed.«
Nathan Lane og Lee Evans spiller brødrene som moderne versioner af Gøg og Gokke. Og danske Camilla Søeberg fra Tro, håb og kærlighed har en komisk birolle.
Mouse Hunt
DR 1, lørdag kl. 20.40-22.15

Klute
*Jane Fonda fik fuldt fortjent Oscar for sit skarpe spil som den intelligente call-girl Bree i denne psykologiske spændingsfilm fra 1971.
Hun indvikles i en mordhistorie og møder Donalds Sutherlands detektiv Klute, der prøver at nå til bunds i det neddyssede drab i call-girl-miljøet. Han udspionerer henden, men hun hjælper ham, og en kærlighedsaffære udvikler sig.
Det er dog mindre historien end Jane Fondas portræt af den bitre, modsætningsfyldte Bree, der bærer filmen. Hun kan lide sin magt over mændene, men har ingen illusioner om sit blindgade-job. Hun prøver at få arbejde som skuespillerinde eller model, men har svært ved at ændre sin tilværelse.
Gordon Willis står for den raffinerede fotografering, der indfanger en snusket New Yorker-atmosfære, og Alan J, Pakula har instrueret – nuanceret og indfølende og uden at lægge særlig vægt på historiens mere kulørte momenter.
Sverige 1, lørdag kl. 00.55-02.45

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her