Læsetid: 2 min.

Hunden som stjerne

3. januar 2003

Spot
I fjerne tider arbejdede denne signatur i en periode med billedredaktion. Afdelingens erfarne – og noget kyniske – chef gav ham det råd, at der var tre sikre træffere, når man skulle vælge et billede: børn, dyr og negre. En dag fandt vi sammen det fuldendte billede, der forestillede en negerdreng, som malkede en ko.
Det med negre er nok ikke helt politisk korrekt mere, men børn og dyr er stadig gangbare sællerter. Og det gælder også de flimrende levende billeder på skærmen. Hvad dyrene angår, så er seere med satellit- eller hybrid-tv i den heldige situation, at de kan vælge mellem adskillige kanaler, der enten udelukkende eller fortrinsvis viser dyreprogrammer.
Her til morgen kan man dog nøjes med en almindelig stueantenne, når der på DR1 bydes på en genudsendelse af en genudsendelse af dokumentarprogrammet ’Sjove dyr.’
Her kan man glædes og more sig over en kænguruunge, der elsker at køre på motorcykel med sin ejer, en dame, som bor langt ude i skoven og har lært nogle egern at opføre sig næsten som husdyr, en hjort, der har sluttet sig til en flok heste og nu opfører sig, som var den selv en hest – samt en syngende hund, der mestrer et bredt repertoire med ejeren som andenstemme. Det er et rigtig godt program, hvor de medvirkende dyr optræder med stor og naturlig scenevanthed.
I aften er der ’Stjerne for en aften’ med optaktsudsendelse(r) i eftermiddag. Dette program går som måske bekendt ud på at finde en ny popstjerne blandt en større gruppe mennesker med varierende sangtalent og udstråling. I aftenens program medvirker en Pizza Hut-manager, en murerlærling, en gymnasieelev, en studerende fra musicalakademiet og en psykoterapeut, som alle har det til fælles, at de drømmer om at nå i første omgang semifinalen, for siden at få deres 15 minutters verdensberømmelse som stjerne for een eller helst flere aftener.
Sidste års vinder var James Sampson, som rent faktisk både kunne synge og optræde. Og så var han endda neger.
Den egentlige stjerne i programmet er – så vidt man kan se på DRs egenreklamer – værten Natasja Crone, som selv er en slags blanding mellem studievært og popstjerne. Og så kan man formentlig ikke nå højere.
Dagens udgave af ’Stjerne for en Aften’ er den første af 13 af slagsen. Så skulle de mørke vinteraftener være reddet.
Den syngende hund har så vidt vides ikke meldt sig.

*Sjove dyr. DR1 9.55
Optakt til Stjerne for en aften DR1 14.50
Stjerne for en aften (1:13)
DR1 20.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her