Læsetid: 2 min.

Klip

31. januar 2003

(2. sektion)

*Cinematek I morgen begynder en ny måned, og et nyt program for Cinemateket i København er på gaden. Månedens store begivenhed er en serie med alle Mike Leighs film, helt tilbage fra de tidlige 70’ere, og så en sjælden mulighed for at møde den engelske instruktør i levende live. Fredag den 7. februar i forbindelse med en visning af Leighs seneste film, All or Nothing, dukker han selv op i Cinemateket for at fortælle om sine film og ikke mindst sin berømte arbejdsmetode, hvor manuskripterne til filmene improviseres frem i et tæt samspil med skuespillerne.
Det er også muligt at opleve samtlige danske film, der havde premiere i 2002, i Cinemateket i løbet af denne februar, ligesom den lidt specielle, men underholdende japanske instruktør Shohei Imamura er repræsenteret med en håndfuld film. Man savner dog instruktørens seneste værk, den bizart-humoristiske Warm Water under a Red Bridge.
www.cinemateket.dk.

*Tegneserier Film baseret på superhelte-tegneserier er stadig voldsomt populære i Hollywood, hvilket naturligvis skyldes pengemaskiner som X-Men og Spiderman. I skrivende stund er både Daredevil, Hulk og X-Men 2 på vej til alverdens biograflærreder, mens der går rygter om, at Superman snart bliver genoplivet i en stort anlagt film med Brett Ratner ved roret (Red Dragon).
Men også Batman-figuren, der i to film af Tim Burton viste vejen frem for tegneseriefilmatiseringer og siden døde en pinefuld død i hænderne på Joel Schumacher, vender snart tilbage.
Manden, der skal sørge for, at det kommer til at foregå på en ordentlig måde, bliver Christopher Nolan, som stod bag de to opfindsomme thrillers Memento og Insomnia. Nolan siger i et interview med Variety, at han »voksede op med Batman, jeg er fascineret af ham, og jeg glæder mig til at bidrage til myten, som omgiver karakteren.«
Hvem, der skal overtage gummikostumet fra Michael Keaton, Val Kilmer og senest George Clooney og spille Batman og hans alter ego, Bruce Wayne, i Nolans film, er endnu ikke sikkert, men Guy Pearce, der havde hovedrollen i Memento, står angiveligt på listen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her