Læsetid: 2 min.

Klip

24. januar 2003

(2. sektion)

*Vinterberg – Efterårets og vinterens relativt beskedne tilskuertal til danske film fortsætter ind i det nye år. Thomas Vinterbergs It’s All About Love har hidtil ikke tiltrukket de store tilskuermasser, uden at man dog kan kalde billetsalget katastrofalt. Efter anden weekend i biograferne står tallet på små 27.000 tilskuere, og det synes at angive, at filmen ikke får den samme gennemslagskraft herhjemme som Vinterbergs langt billigere og dansksprogede
Festen. Også for Regner Grastens selvproklamerede succes Bertram & Co ser det noget broget ud, idet tilskuertallet i det nye år er dykket gevaldigt til den presseudskældte familiefarce. Efter en stærk start har den næppe fået gode mund-til-øre-rapporter ude blandt publikum. Foreløbig står billetsalget på 151.012, og det vil sandsynlig ikke kunne vokse afgørende i de kommende uger.

*Arthy – Mens pressens opmærksomhed samles om de danske films skæbne på den amerikanske Sundance-festival, lines der lige så stille op til premiere næste fredag på Natasha Arthys Dogme-komedie Se til venstre, der er en svensker. Det er en i det ydre mere beskeden produktion end It’s All About Love og Wilbur begår selvmord, men kald mig Mads, hvis publikum ikke tager ganske anderledes helhjertet mod denne charmer, som instruktøren har skrevet sammen med den allestedsnærværende Kim Fupz Aakeson. Den 33-årige Arthy debuterede i år 2000 med den eksperimenterelystne familiefilm Mirakel, hvor Sidse Babett Knudsen havde en birolle. I Arthys nye komedie spiller Knudsen hovedrollen og gør det forrygende godt!

*Downey – Robert Downey Jr., der engang var meget tæt på at være en stor stjerne og spillede titelrollen i Chaplin, har gjort meget for at ødelægge sin karriere med en endeløs række af narko-relaterede lovovertrædelser. Men efter et år som stoffri er den talentfulde spiller igen på banen med en filmudgave af Dennis Potters tv-serie Den syngende detektiv, hvor Downey spiller den sengeliggende opdager. Filmen bliver præsenteret på Sundance-festivalen, hvor Downey indrømmer, at hans fortid har kunnet benyttes til rollen: »Ja, hele den idé med at bruge en sygdom som våben – det er det bedste, man kan gøre. Det bedste forsvar er et godt angreb.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her