Læsetid: 2 min.

Klon-børn står i kø

Endnu en klonet baby hævdes født, og yderligere tre er på vej. Tilliden til påstandene fra Clonaid kan ligge på et meget lille sted
6. januar 2003

Den religiøse Raël-sekt og dens tilknyttede fertilitetsfirma Clonaid hævdede i weekenden, at man nu har bragt menneskeklon nummer to til verden. En lille pige som datter til et hollandsk, lesbisk par. Yderligere tre kvinder er gravide med kloner og vil efter planen nedkomme inden februar, sagde Clonaids chef, dr. Brigitte Boisselier, i går til det britiske BBC.
Den første klonede baby blev ifølge Clonaid bragt til verden den 26. december som datter til et par i Florida, USA. Parret, hvis identitet stadig holdes hemmelig af sekten, er ifølge Brigitte Boisselier blevet usikre på, om de vil tillade den DNA-test, der ville kunne bevise, at deres baby er en klon. Den voldsomme medieomtale har angiveligt gjort dem usikre på, hvad det vil indebære for barnet at blive kendt som verdens første klon.
»Jeg ønsker, at testen gennemføres hurtigst muligt – men ikke for enhver pris,« sagde Clonaid-chefen.
Hun oplyste også, at hendes firma skabte flere hundrede fosteranlæg og underkastede dem genetiske test, før man indplanterede ti af dem i rugemødre – hvoraf sammenlagt fem synes succesfulde.

Køb en klon
På Clonaids hjemmeside tilbyder man barnløse par kloner til en pris af 200.000 dollar. Man handler også menneskelige æg til en pris af 5.000 dollar ved både køb og salg. Man kan endog hyre sektens overhoved, Raël – også kendt under det jordiske navn Claude Vorilhon – til en pris af 100.000 dollar, svarende til en halv klon.
Dr. Harry Griffin, leder af det skotske Roslin Institute, hvor det klonede får Dolly kom til verden i 1996, sagde søndag til Reuters:
»Der er ikke grund til at tro andet, end at dette er en langtrukken happening for at opnå medieomtale.«
Den såkaldt uafhængige videnskabsjournalist, som på et pressemøde efter jul blev udpeget af Clonaid til at teste kloningens ægthed, den tidligere ABC News-medarbejder Michael A. Guillen, har ifølge New York Times igennem flere måneder forsøgt at sælge den eksklusive nyhed om den første klon til en række store amerikanske medier for en pris af 100.000 dollar.
Af Guillens tilbud fremgik det, at han havde »tætte relationer« til klonings-folkene. New York Times, CNN og flere andre medier takkede pænt nej til at købe solonyheden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her