Læsetid: 2 min.

K'NYT

29. januar 2003


Mit navn er Bond – Jude Bond?
*Det britiske magasin Total Film, har bedt sine læsere give et kvalificeret bud på, hvem der skal erstatte Pierce Brosnan i rollen som James Bond. På top tre rangerer Jude Law, Ewan McGregor og Christian Bale med henholdsvis 28, 26 og 24 procent af stemmerne. Et mere parodisk bud er Hugh Grant, der til sammenligning blev tildelt to procent af stemmerne. Også sangeren Robbie Williams figurerer på listen.
Pierce Brosnan har allerede forpligtet sig til sin femte Bond-film, men har udtalt, at han muligvis er for gammel til at lave en sjette.

Oscar-kopier af Ringenes Herre
*I Storbritannien er der dukket 10.000 piratkopier op af filmen Ringenes Herre: De To Tårne. Masterkopien, der er benyttet til piratkopierne, er taget fra de DVD’er, der bliver sendt til det amerikanske filmakademis dommere, som udnævner årets vindere af Oscar-priser, oplyser BBC.
Kvaliteten af piratkopierne er noget bedre end de vanlige, som mange gange er blevet optaget ved brug af et håndholdt kamera i biografen. Det eneste, der adskiller kopien fra originalen er, at der hver 15. minut dukker et skilt op, som siger ’Til overvejelse’, hvilket indikerer, at der er tale om et eksemplar, der benyttes af Oscar-komiteen til vurdering. Det er New Line Cinema, som står bag filmen, og at piratkopierne stammer derfra vidner om, at folk tæt knyttet til filmselskabet har stået for den ulovlige distribution.

UNESCO protesterer
*Der skal suges mere blod ud af den legendariske vampyr Dracula, fortrinsvis i form af penge. Rumænske myndigheder har i de sidste par år fremlagt planer om at bygge en forlystelsespark med den blodtørstige greve som tema. Ønsket har været at placere parken ved den lille middelalderby Sighisoara i Transsylvanien, hvor den historiske Dracula blev født i 1431.
Det har imidlertid vakt kraftige protester fra UNESCO, idet byen fra 1200-tallet er anført på FN’s Verdensarv-liste over kultursteder. Ifølge Reuters retter de rumænske myndigheder nu blikket mod områder nær hovedstaden Bukarest eller Sortehavskysten som muligt hjemsted for en Dracula-park.

Peer Gynt tager bussen
*En usædvanlig opførelse af Henrik Ibsens Peer Gynt er under planlægning i Norge. Der er tale om en mobil forestilling, hvor skuespillere og publikum tages med på en 12 kilometer lang bustur i Grenland med tre stoppesteder, hvor stykkets scener skal udspille sig i forskellige nationalromantiske og historiske omgivelser. Det er Grenland Friteater og Teater Ibsen der sammenlægger ressourcerne i den – for begges vedkommende – største hidtidige satsning med et budget på 5,2 millioner kroner.
Peer Gynt, der strækker sig over seks timer, får premiere primo juni, og opføres 10 gange under den populære Porsgrunn internationale teaterfestival.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her