Læsetid: 2 min.

K'NYT

11. januar 2003


Enighed om Kunstrådet
*Folketingets partier er blevet enige om at rette lovforslaget om det nye Kunstråd til, og ikke uventet har man imødekommet en del af den kritik, det oprindelige forslag afstedkom. Mange høringssvar kritiserede størrelsen på repræsentantskabet, som mange mente var for lille. Nu er det så blevet opgraderet fra lille til lidt større: Fra 25 medlemmer til 36. Et andet kritikpunkt gik på kompetencedelingen: Flere var bekymrede over, at beslutninger skulle træffes i det tværfaglige Kunstråd, frem for i de fagspecifikke udvalg som f.eks. litteraturudvalget. Også her har forligspartierne givet sig lidt ved at præcisere kompetencer og økonomi mellem de enkelte områder.
Tilgengæld har forligspartierne valgt ikke at ændre på den handlingsplan, som rådet skal have godkendt af kulturministeren, og som er blevet kritiseret for, at begrænse armslængden. nt

Ny museumschef på Nationalmuseet
*Kulturministeriet har pr. 1. januar 2003 ansat enhedsleder cand.mag. Per Kristian Madsen, som museumschef på Nationalmuseets nyoprettede Forsknings & Formidlingsafdeling. Per Kristian Madsen har hidtil været leder af museets afdeling for Danmarks Middelalder og Renæssance. Han er 49 år, cand.mag. i middelalderarkæologi og kunsthistorie og har en bred erfaring inden for såvel forskning som museumsformidling.

Per Kirkeby uden titel
*Augustinus Fonden donerer Per Kirkebys Uden Titel, Læsø, til Statens Museum for Kunst. Dermed er kunst fra hele Per Kirkebys periode repræsenteret i den nyindviede Per Kirkeby-sal på museet. Maleriet repræsenterer en ny udvikling i Kirkebys værk. I billedet bryder det kulturelle igennem som næste trin i en udvikling, der i Per Kirkebys romantiske univers tager sin begyndelse i naturen. Maleriet blev påbegyndt i sommeren 2000, og fuldført omkring årsskiftet 2000-01.

Kritikerprisen 2002
*Tiden er inde til urafstemning om Kritikerprisen for 2002. Æren – og et netop forhøjet beløb på 30.000 kulturministerielle kroner – tilfalder forfatteren til et dansk skønlitterært værk, som er udkommet i det forgangne år. For 2002 indstilles Camilla Christensen: Jorden under Høje Gladsaxe, Helle Helle: Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand og Susanne Staun: Mit smukke lig. Prisuddelingen foregår 29. januar hos Kunstrådet, Litteratursektionen.
Ved samme lejlighed uddeles Georg Brandes Prisen, hvis modtager udpeges af et særligt udvalg under Kritikerlauget.

Carnegie Art på Kunstforeningen
*Fra i dag kan man se The Carnegie Art Award-udstillingen på Kunstforeningen. Denne fornemme nordiske pris gik i år til Troels Wörsel. På udstillingen kan man se værker af samtlige nominerede kunstnere, 25 stk. De i alt 48 værker har tidligere været vist i Reykjavik og Oslo, og fortsætter efter Kunstforeningen til London, Helsinki og Gøteborg. mam

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her