Læsetid: 2 min.

K'NYT

22. januar 2003


Forfattere præmieres
*Statens Kunstfonds litteraturudvalg har i denne måned præmieret otte forfattere med hver 50.000 kroner. De begunstigede tæller: Birthe Arnbak: Det levende træ, Morten Blok: Kabinet 1999-2002, Klavs Bondebjerg: Luften omkring dine læber, Otto Steen Due: Odysseen, Erling Jepsen: Kunsten at græde i kor, Vagn Lundbye: Trefoldighedsbarn, Mette Moestrup: Golden Delicious, Gorm F. Rasmussen: Natbarber.
Litteraturudvalget består i perioden 2002-04 af Henning Mortensen (formand), Camilla Christensen og Sven Hakon Rossel.

Dansk film åbner konkurrence
*Instruktøren Henrik Ruben Genz’ første spillefilm, En som Hodder, der er en filmatisering af Bjarne Reuters prisbelønnede roman fra 1998, er blevet udvalgt til åbningsfilm 7. februar ved børnefilmfestivalen Kinderfilmfest under dette års Berlin Filmfestival.
En som Hodder får dansk premiere 31. januar.

Lyrisk-musisk projekt
*Udvalgene for litteratur og tonekunst ved Statens Kunstfond, har indbudt en række dansk forfattere, komponister og ensembler til at deltage i PROJEKT LYRIK-MUSIK 2003.
De til involverede tekst-musik makkerpar er Jens Asbjørn Seehuusen/Peter Bruun, Morten Blok/Kasper Jarnum, Inge Pedersen/Edina Hadziselimovic, Lene Henningsen/Klaus Ib Jørgensen, Kathrine Marie Guldager/Lotte Anker, Pernille Tønnesen/Kim Kristensen, Tomas Thøfner/Erik Ørum von Spreckelsen, Kristen Hammann/Klaus Risager, Kristina Stoltz/Lennart Ginman og Mette Moestrup/Jakob Riis.
Statens Kunstfond håber med dette initiativ at kunne inspirere til nye originalkompositioner, der vil kunne uropføres over hele landet i forbindelse med Spil Dansk Dagen 30. oktober i år.
Projektet realiseres i samarbejde med KODA og DR P2, der vil transmittere koncerterne og præsentere dem som en samlet kunstnerisk manifestation.

Kunstig befrugtning til dramatikken
*Der fødes færre og færre nye danske teaterstykker, og det er tilmed blevet vanskeligere for teateraspiranter at få deres nye produktioner opført, da de fleste teatre satser på de ’sikre’ succeser. Den udvikling vil det århusianske Teater Katapult nu vende med et konkurrencetiltag, hvor alle dramatiske talenter i Danmark – såvel amatører som professionelle – har mulighed for at give deres bud på det bedste teaterstykke. Ud over en jordomrejse, får vinderen ikke mindst sit stykke opført ved hjælp af en professionel instruktør.
Konkurrencen skal skabe opmærksomhed om teatrets nye projekt Dramatisk Fertilitetsklinik, der forsøger at gøre det lille teater til udrugningssted for ny dansk teaterdramatik og fagligt kraftcenter og mødested for talenterne.
www.katapult.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu