Læsetid: 2 min.

K'NYT

14. januar 2003


Var ikke Stasi-agenter
*Københavns Byret har frikendt den danske journalist Jørgen Pedersen og den tyske filminstruktør, Walter Heynowski, for en anklage for at have haft tilknytning til Stasi, den østtyske efterretningstjeneste. De tilkendtes 30.000 kr. hver i erstatning. Anette Refstrup, der fremsatte påstanden i Scientologis blad, Frihed, efter en temaaften om sekten i 1999 på DR2, blev idømt 10 dagbøder a 1.000 kroner, ligesom Scientologi, der vil anke sagen, blev dømt til at betale sagsomkostningerne. bjørk

’Detaljer’ til New York
*I Europa rejser stadigt flere teatre på besøg hos hinanden, og trodser de sproglige barrierer.
Lars Noréns diagnose af det moderne luksusmenneske Detaljer, som har spillet for udsolgte huse på bl.a. Stærekassen, skal nu gæste New York Theatre Workshop fra 23.-26. januar. Bille August står for iscenesættelse og oversættelse, og de medvirkende tæller Ole Lemmeke, Benedikte Hansen, Helle Fagralid og Nicolai Dahl Hamilton.
Detaljer opføres på dansk, men med amerikansk simultantolkning.

Udstilling og bogudgivelse i formskrift
*Formskrift er både titlen på en udstilling og en bogudgivelse over samme tema, der er blevet til i samarbejde mellem studerende fra Billedhuggerskolen Charlottenborg, Det Kongelige Danske Kunstakademi, og studerende ved Moderne Kultur og Kulturformidling, Københavns Universitet.
Teksterne og værkerne er opstået i gensidig dialog mellem skribenter og kunstnere. Resultatet er 19 tekster og 19 samtidsskulpturer, der spænder fra dias og foto over installation til skulptur i mere traditionel forstand. Kunstakademiets Udstillingssted, Q,, Peder Skramsgade 2. Til 28. januar.

Jan Lindhardt og Johannes Sløk ’i periferien’
*’i periferien’ er et nyt forum for debat, diskussion, samtale og foredrag under Religionspædagogisk Center.
I dag kl. 17 fortæller biskop og forfatter Jan Lindhardt om sin mentor og læremester med udgangspunkt i sin bog Johannes Sløk – Modernismens teolog, der tegner et kærligt og kritisk portræt af teologen, idéhistorikeren og filosoffen (1916-2001).
Foredraget finder sted Frederiksberg Allé 10.

Bilvask
*Det nationale fotomuseum viser frem til på lørdag den nyindkøbte video Car Wash fra 1995 af Sylvie Fleury. Fleury har i mange år arbejdet med kvindelige appropriationer, tilegnelser, af mandlig mekanikerhørm og garageliv. I Car Wash ser vi således dameben stavre rundt i forskellige typer lumre stiletter og afvaske kølerpartiet på en række billige dollargrin. Videoen er blevet beskrevet som en satirisk blanding af peep show og Pirellikalender, men rummer nu som den vises her, løsrevet fra enhver sammenhæng, ikke mere sex, kritik og action end Skoringens forårskatalog. choest

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu