Læsetid: 2 min.

Lomborg kritiseres af sin bestyrelsesformand

Bjørn Lomborgs udmelding om, hvornår han vil træde tilbage, udløser hårde ord fra miljødirektørens bestyrelsesformand
15. januar 2003

Bjørn Lomborgs udmelding om, hvornår han vil træde tilbage, udløser hårde ord
fra miljødirektørens bestyrelsesformand

Den omstridte direktør for Institut for Miljørvurdering, Bjørn Lomborg, får nu tørt på af formanden for instituttets egen bestyrelse.
Lomborgs udmelding om, at han vil forlade sin post i utide – om et år – får bestyrelsesformand Ole P. Kristensen til at irettesætte sin direktør.
»Jeg har tidligere, under fire øjne, hørt om Lomborgs overvejelser. Den slags overvejelser egner sig bedst til at blive drøftet privat,« siger han, der samtidig kritiserer Lomborgs håndtering af sagen om at trække sig: »Alle folk kan have sådanne overvejelser om deres arbejde. Men at lægge det frem i fuld offentlighed skyldes nok manglende erfaring som chef,« fastslår bestyrelsesformanden.
Bjørn Lomborg var i går indkaldt til en kammeratlig samtale med sin bestyrelsesformand. Og har med overvejelserne om et jobskifte bidraget med yderligere blæst om sin egen person. Alligevel afviser formanden for det såkaldte Lomborg-institut, at en ny direktør er på vej: »Jeg har talt med Bjørn om det. Og jeg opfatter sagen sådan, at der ikke er noget vakkelvornt ved Lomborgs fremtid lige nu. Derfor gider jeg ikke beskæftige mig mere med sagen nu,« siger Ole P. Kristensen.
– Men ville du have handlet anderledes, hvis du selv havde været direktør?
»Hvis du ellers havde lyttet til hvad, jeg har sagt, så giver svaret sig selv,« siger Ole P. Kristensen.
Bjørn Lomborgs udtalelser om sin fremtid betød, at statsminister Anders Fogh Rasmussen i går måtte understrege sin tillid til direktøren: »Det er hans egne private overvejelser. Men jeg vil gerne gentage, at jeg har fuld tillid til Bjørn Lomborg og vil absolut beklage, hvis han drager den konsekvens at træde tilbage,« sagde Fogh på sit ugentlige pressemøde.
Allerede i dag kommer statsministeren dog igen i krydsild, når han med sine kolleger, miljøminister Hans Christian Schmidt (V) og videnskabsminister Helge Sander (V), er mål for en byge af kritiske spørgsmål fra oppositionen.
»Miljøministeren har tidligere hævdet, at Lomborg blev ansat på basis af anerkendte videnskabelige kvalifikationer. Nu kan Lomborgs berømte bog jo ikke længere siges at være anerkendt videnskab,« fastslår miljøordfører Pernille Blach Hansen (S), der venter på en reaktion fra netop bestyrelsen for Institut for Miljøvurdering, som i går blev forladt af professor Poul Harremoës med øjeblikkelig virkning:
»Jeg finder ikke længere, at jeg kan være med i dette cirkus,« siger Poul Harremoës til Ritzau. Han mener, at Lomborgs aktiviteter på flere punkter er en belastning for instituttets renommé.
»Det blev sagt på bestyrelsesmødet i går (mandag) i klare vendinger. Jeg forsøgte at overbevise bestyrelsen om, at Lomborg burde suspenderes. Det kunne jeg ikke få flertal for, men gik på kompromis. Jeg erkender nu, at det var en fejl,« siger Poul Harremoës.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu