Læsetid: 1 min.

Et mirakel til helgenkåring

4. januar 2003

I december saliggjorde Pave Johannes Paul II Moder Teresa, der nu blot mangler ét mirakel før hun kan kåres til helgen. Den britiske journalist Christopher Hitchens var efter eget udsagn opponent i sagen. I The Mirror kritiserer han Moder Teresas modstand mod abort og prævention, og hævder at hun brugte mere tid på Prinsesse Diana end på de syge og spedalske. »Giv en mand et rygte som morgenmenneske, sagde Mark Twain, og han kan sove til middag. Giv en kvinde et rygte som hellig og barmhjertig, og intet kan tilsyneladende tage det fra hende,« skriver en skuffet Hitchens.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her