Læsetid: 3 min.

Mylder om Mylle

Hvad var radio uden Mylle/hvad var kaffe uden kop, sang toppen af dansktoppen i går ved Jørgen de Mylius’ 40 års jubilæum, hvor det var svært at komme til for folk, der ville lykønske og ses
30. januar 2003

Hvad var radio uden Mylle/hvad var kaffe uden kop, sang toppen af dansktoppen i går ved Jørgen de Mylius’ 40 års jubilæum, hvor det var svært
at komme til for folk, der ville lykønske og ses

Jubilæum
I radiohusets reception står et skilt med et flag på. Nedenunder står der navnet på en afdød teknisk medarbejder, og hvornår begravelsen af denne finder sted.
– Øh...Jørgen de Mylius’ 40 års jubilæum?
»Det er oppe i kantinen,« svarer dammen bag skranken.
Deroppe er der væsentlig mere jubilæumsstemning. Utallige mennesker og indpakkede vinflasker, samt en sød ung pige i en blåhvid matrosdragt, der deler store fadøl ud fra en stålbakke.
Tak.

Kollo & Co
Den næstmest iøjnefaldende er Dorthe Kollo. Hun har i dagens anledning iført sig skarpe farver og medbragt en yndig datter. Sammen fanger de to mange af de tilstedeværende journalisters opmærksomhed.
»Jeg vil gerne noget med medier,« siger Dorthe Kollos datter til en ualmindeligt interesseret journalist, mens hans noget yngre fotograf knipser løs.
Dagens – og de sidste 40 års – mand, Jørgen de Mylius, er endnu ikke kommet, men en halv fadøl senere står Johnny Reimer pludselig på en lille scene i bunden af lokalet, og til lyden af et indspillet el-orgel siger han:
»Der kommer han,« og alle de, der netop har vendt sig om mod toastmaster Reimer, må nu vende sig om igen. Og ganske rigtigt: En storsmilende Jørgen de Mylius kommer glad gående ned gennem kantinen.
Mylle er overrasket:
»Jeg havde slet ikke forventet, at der var så mange – jeg skal lige sunde mig,« fik han sagt i mikrofonen, og da han igen kommer ned fra scenen, kan han næsten ikke komme frem for lykønskende kendisser med vinflasker og ivrige pressefolk med blokke og kameraer.
Dorte Kollo har sluppet sin datter fri og placeret sig et strategisk sted på ruten. Da Mylle når ned til Kollo, får han en kæmpe knuser, og de to går i stilling kind mod kind. Resultatet er et blitzmekka.
En pæn række af taler fra ældre mænd begynder. Imellem to af talerne fortæller toastmaster Reimer pludselig en historie om sig selv. Den handler om dengang, det endnu ikke var spor fint at spille pigtrådsmusik. Kameraerne ruller.
Matrosinden kommer igen forbi.
Tak.
Trods den centrale funktion og smukke uniform er hun blevet bedt om at bære et stort klistermærke, hvorpå der står »Danmarks Radio – Gæst«.

Hylde Mylle
Ny taler på banen. Denne gang er det chefen for P4, Ole Damgaard. Han afslutter med at give Mylle en cd fyldt med indslag fra lyttere, der fortæller, hvor meget Mylle har betydet for dem. Denne produktion har fået navnet: Folkets kærlighed – Mylles Styrke.
Sang bliver der også tid til. Et voldsomt antal af Danmarks hotteste musiknavne indtager nu mikrofonerne. Reimer, Seebach, Kjær, Kollo, Dario, Hilda, Keld og Belli, for nu bare at nævne nogle af dem. Et par stykker mere slutter sig til, og man kan sagtens frygte for de mange kunstneres sikkerhed på den beskedne scene. Der opstår også lidt kamp om de få mikrofoner. Dorthe Kollo får placeret sig centralt.
»40 år med Mylle« er sangens titel; Keld Heick har skrevet teksten, og melodien er »Lucky Lips«.
»Hvad var radio uden Mylle/hvad var kaffe uden kop?/Jørgen han er esset i kabalen, der går op,« lyder omkvædet. Igen er det et el-orgel, der akkompagnerer. En halv tone senere koger hele salen over. Alle klapper med, og Mylles hyldestsang slutter således:
»Med 40 år på toppen/som poppens ’bedstefar’/så synes vi faktisk, han skal ha’/et rigtig højt hurra!«
På et bord ligger dagens program.
Hvis man forlader kantinen nu, hører man hverken Brødrende Olsen eller Amin Jensen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her