Læsetid: 2 min.

Next stop Rusland og Kroatien

VM’s outsidere nåede ikke videre
28. januar 2003

Håndbold-VM
Landstræner Torben Winther anlagde den diplomatiske mine, da det sent søndag blev klart, at det danske herrelandshold ikke vil få noget forærende i kampene om at kvalificere sig til slutspillet ved VM. Rusland og Kroatien bliver Danmarks modstandere i gruppe 3, hvori også Egypten deltager, men da Danmark allerede har mødt egypterne, og vundet, tager vi de to point med.
Dem skal vi nok få brug for at tære på. Kroaterne har nemlig vist absolut stigende formkurve og afrundede den indledende runde med at slå Ungarn. Dermed blev de etter i hvad, der klart må siges at have været den stærkeste gruppe. I samme gruppe markerede Frankrig ubetvingelig styrke ved at slå russerne hele 31-15, hvad der må give Torben Winther en smule forhåbning om at kunne hente point mod russerne: »Det er fint nok. Hvis jeg skulle vælge mellem Rusland og Kroatien på den ene side og Frankrig og Ungarn på den anden, foretrækker jeg klart det første. Jeg er overrasket over, at Rusland tabte så stort til Frankrig, for de havde meget at spille for. Havde de vundet, var de gået videre med to point, så de kan ikke have tabt med vilje,« siger Torben Winther til Ritzau.
Tyskland fastholder – på papiret – sin favoritstatus efter at have spadseret gennem gruppe B med fem sejre. Men kun i den afsluttende kamp mod Island (34-29) mødte tyskerne modstandere af international standard.
I samme gruppe begejstrede Portugal det håndboldukyndige hjemmepublikum ved at slå Australien 42-20, mens Grønland ikke formåede at få point ved dette VM efter fem klare nederlag.
Den danske anfører Joachim Boldsen sad ikke kun over i søndagens kamp mod Sverige, fordi den kun gjaldt æren. Det ene knæ havde fået en overstrækning og det andet et slag, men får nu kroppen restitueret.
»Man kunne godt se, at de fleste af os kørte på pumperne mod Sverige, så jeg tror, at vi er mange, der er glade for, at der kommer et par hviledage. Vi skal være klar til at give os 110 procent i hver eneste kamp,« siger han til Ritzau.

FAKTA
Mellemrunden
*VM’s mellemrundegrupper består af:
Gruppe I: Spanien, Polen,Island, Qatar.
Gruppe II: Tyskland, Portugal, Jugoslavien, Tunesien.
Gruppe III: Kroatien, Rusland, Danmark, Egypten.
Gruppe IV: Sverige, Slovenien, Frankrig, Ungarn.
Kampene spilles onsdag og torsdag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her