Læsetid: 2 min.

Sean Penn som voksen

14. januar 2003

Spot
Madonna ryster ikke på hånden. Det gør hun ikke, når hun fortæller, at det drejede sig for meget om sex. Tidligere. For meget material girl og egentlig nok lidt for lidt Like a virgin. For meget Maria Magdalene og for lidt Madonna. Det er sådan, hun selv ser det og siger det i dag. Madonna skulle være blevet voksen. Og det er blevet antydet, at hendes videoer nu bliver kedeligere.
Dengang Madonna stadig solgte sex og underholdning, lavede hun en film med den subtile titel I seng med Madonna. Dengang blev hun spurgt, hvilken af hendes karrieres seksualpartnere havde ydet den flotteste præstation. Hvem var bedst i sengen?
»Sean. Ganske bestemt
Sean,« svarede Madonna med henvisning til sin tidligere mand Sean Penn.

Det er en kompliment og en succes, Sean Penn tilsyneladende ubesværet har rystet af sig. Det er ikke det, man kender ham for i dag. Søndag eftermiddag var han gæst på CNN’s talkshow med ham med selerne, der hedder Larry King. Penn har sammen med prominente kolleger underskrevet en appel mod en krig i Irak. Men ikke nok med det: Penn tog bagefter til Bagdad for at forsøge at ’forstå situationen.’
Hjemvendt fra Irak fortalte Sean Penn på CNN, hvad han havde set og forstået. Han havde forstået, at landet ligger i ruiner. At sanktionerne mod landet har forvandlet et af Mellemøstens kulturelt og økonomisk rigeste lande til et fattigt og udsultet land. Og Sean Penn havde meget svært ved at se fidusen i at bombe de stakkels irakere en gang til.
»Hvad tror du, der sker,« spurgte Larry King, som om Sean Penn nu var blevet militær analytiker og ekspert i internationale relationer.
»Jeg ved det ikke,«svarede Sean Penn:
»Den amerikanske militære strategi følger som regel de økonomiske interesser. Spørgsmålet er, om man tænker kortsigtet eller langsigtet. Den første krig i Irak kostede 82 milliarder dollar, og skulle det være en god forretning at gøre det igen?«
Det blev lidt for politisk. Så Larry King blev personlig. Han kunne huske Sean Penns far, Leo Penn (som man ikke må forveksle med den franske politiker Le Pen). Leo Penn havde også kritiseret den amerikanske udenrigspolitik. Han var blevet offer for McCarthyismen. Larry King havde overværet retssagerne.
Sean havde hørt om dem.
»Sean, du er en genert person. Hvorfor kommer du nu ud med offentlig kritik?«
Sean trak sig i overskægget og kiggede i kameraet:
»Jeg ville først blive genert, hvis jeg skulle fortælle mine børn, at jeg ikke havde gjort modstand mod en unødvendig krig.«
Hvis det er for meget, og
Sean Penn er blevet for voksen, kan man i aften vælge at se en film med Steven Seagal i hovedrollen på TvDanmark 1. Den hedder Uden nåde.

21:00 TvDanmark1: Uden nåde

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu