Læsetid: 2 min.

Spindoktorer i modvind

I dag vil et bredt flertal i Folketinget støtte et forslag om at lade et uvildigt udvalg kulegrave VK-regeringens brug af særlige presserådgivere – de såkaldte spindoktorer – og udarbejde mere præcise regler for deres virke. Information fulgte i hælene på statsminister Anders Fogh Rasmussens pressechef Michael Kristiansen på en helt almindelig arbejdsdag, og Rasmus Lindboe sætter spørgsmålstegn ved, om spindoktorerne overhovedet er en trussel mod demokratiet og om nye regler vil ændre noget
16. januar 2003


VK-regeringens spindoktorer
*Morten Langager: Spindoktor for justitsminister Lene Espersen. Uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus i 1998 og er desuden bachelor i administration fra RUC. Politisk reporter på De 3 Stiftstidender og Jyske Vestkysten. 15 måneder på Jyllands-Postens Christiansborg
redaktion. Løn: 579.903 kr.

*Peter Arnfeldt: Spindoktor for Økonomi- og Erhvervsminister, Bendt Bendtsen. Uddannet i Kommunikation. Har arbejdet for Lone dybkjær i Europaparlamentet. Tidligere pressesekretær for den radikale økonomiminister Marianne Jelved.
Løn: 729.000 kr.

*Jakob Høyer: Spindoktor for kulturminister Brian Mikkelsen. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole. Tidligere kulturredaktør på Jyllands-Posten i København med dansk film og teater som hovedområde.
Løn: 630.314 kroner.

*Charlotte Jepsen: Spindoktor for beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen. Cand. polit. og tidligere leder af Venstres politisk-økonomiske sekretariat. Løn: 774.000 kroner

*Thomas Harder Rasmussen: Spindoktor for integrationsminister Bertel Haarder. Bifag i samfundsfag fra Københavns Universitet. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1997. Journalist på tv-avisen med flygtninge, indvandrerre som stofområde. Løn: 649.000

*Ulla Østergaard: Spindoktor for sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen. Bachelor i økonomi fra universiteterne i Madrid, Rom og Bruxelles. Arbedede fem år i Europaparlamentet blandt andet som pressesekretær for SF’eren John Iversen. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1996. Ansat på TV2. Kort efter ansat på JyllandsPostens politiske redaktion. Chef for redaktionen i 2000. Løn: 736.000 kroner

*Carsten Møller Jensen: Spindoktor for fødevareminister, Mariann Fischer Boel. Uddannet Cand. oecom. på Aarhus Universitet i 1997. Fuldmægtig i Konkurrencestyrelsen til 1999. Konsulent i Venstres politisk-økonomiske sekretariat på Christiansborg. Løn: 602.629 kroner.

*Carsten Mai-Jørgensen: Spindoktor for finansminister Thor Pedersen. Uddannet sociolog. Har arbejdet i Københavns Kommunes økonomiafdeling. Derefter syv år som kontorchef hos Københavns socialdemokratiske overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, hvor han havde kontakt med pressen som sin primære funktion. Ansat i finansministeriet efter anbefaling fra Michael Kristiansen.
Løn: 719.000 kroner.

*Michael Kristiansen: Spindoktor for statsminister Anders Fogh Rasmussen. Bifag i Filmvidenskab fra Købenahavns Universitet. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1988. Har bl.a. arbejdet på Weekendavisen, Berlingske Tidende, Politiken. Chefredaktør på Euroman, informationschef hos Den Almindelige Danske Lægeforeninge. Selvstændig medie- og kommunktionsvirksomhed. Kommunikationsdirektør og direktør i pr-virksomheden Cobrus. Pressechef i Venstres Folketingsgruppe.
Løn: 888.000 kroner

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her