Læsetid: 2 min.

Thank You, Gentlemen!

2. januar 2003

Filmquiz
Med nedenstående svar slutter Informations filmquiz for denne gang.
Men læserinteressen har været så stor, at vi fristes til at komme igen en anden god gang, måske med en anelse lettere spørgsmål og færre ambitioner om at volde læserne helt så knagende hovedbrud.
Quizzen kom lidt skidt fra start med en fejl: Ikke Carl Orffs Carmina Burana, men Verdis Requiem ledsager Hans Alfredsons Den enfoldige morder.
Mange læsere irettesatte os i al venskabelighed. Og enkelte har i flere omgange haft, om ikke svar på rede hånd, så dog korrekte og snedigt fremskafne svar på næsten alle spørgsmålene.
Skulle en vinder udnævnes, må det blive Gry Faurholt, der ikke blot charmerede os ved at indlede en svarskrivelse således:
»Er der noget bedre end at vågne op juleaftens dag til min fars nybagte boller og
Piil & Monggaards Fantastiske Filmquiz? Thank you, gentlemen!,« men også var den, der havde de fleste rigtige svar (kun én forbier).
Tak og tillykke, Gry! PIM

Den lette
Svar 1. Billedet er fra ’Nightwatch’ (1998) Ole Bornedals egen, amerikanske genindspilning af Nattevagten (1994). Den engelske skuespiller Ewan McGregor fik Nikolaj Coster-Waldaus rolle i den nye version, mens Nick Nolte gav den som Ulf Pilgaard.

Svar 2. Den amerikanske instruktør Steven Soderbergh skrev sammen med Bornedal manuskriptet til den amerikanske version af filmen. Ærgerligt for filmen var de af hensyn til censuren og filmselskabet nødt til at pille de mest kontroversielle elementer ud af historien – f.eks. måtte der ikke, som i den danske version, være en kvindelig præst blandt hovedpersonerne.

Svar 3. Soderbergh er næsten lige blevet færdig med sin version af Stanislaw Lems scifi-romanklassiker ’Solaris’, som den russiske instruktør Andrej Tarkovski også filmatiserede i 1972. Og det er to vidt forskellige film, der er kommet ud af den roman.

Den svære
Svar 1. Filmen er den engelsk-amerikanske ’Skarpe skud i Cairo’ med George Sanders, instrueret af Wolf Rilla. Ikke nogen kendt titel, men det er til gengæld John Hustons ’Asfaltjunglen’ fra 1950, der ligger til grund for Rillas film.

Svar 2. Sterling Hayden spiller dem stoiske Dix Handley, der arbejder sammen med Doc Erwin Riedenschneider på det metodisk planlagte smykkekup i ’Asfaltjunglen’. Hayden overvandt aldrig, at han optrådte som stikker under jagten på Hollywoods formodede kommunister i starten af 1950’erne.

Svar 3. Louis Calhern, der spillede titelrollen i Julius Cæsar, er med sit imposante, men smuldrende ydre perfekt castet som sagføreren Emmerich, juvelkuppets bagmand i ’Asfaltjunglen’. Han skal også betale for elskerinden Marilyn Monroes dyre lejlighed – en mand med mange problemer, der ender med at skyde sig en kugle for panden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her