Læsetid: 2 min.

Tillid på prøve

Ledelsen og de ansatte på Information arbejder på at genskabe åbenhed og tillid efter fyring af kulturredaktøren
25. januar 2003

Informations medarbejderforening orienterede i går alle ansatte om konflikten med chefredaktør David Trads om hans afskedigelse af kulturredaktør Christian Lund.
Selve sagen er afsluttet med et fagligt forlig. Men de redaktionelle medarbejdere har skrevet til avisens bestyrelse, at de har mistet tilliden på grund af den »overenskomststridige og usaglige afskedigelse«.
For at genoprette tilliden beder de bestyrelsen sørge for, at samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere fremover kan foregå i et tillidsfuldt og kreativt, produktivt miljø.
Udtalelsen er vedtaget af 32 medarbejdere. En undlod. Tillidsrepræsentanterne har aftalt med ledelsen, at man ikke offentliggør udtalelsen.
»Jeg tager udtalelsen til efterretning. Og jeg vil selvfølgelig arbejde for at genetablere tilliden. Det er ikke en uoverstigelig opgave, det skal nok lykkes,« siger David Trads.
»Det er jo åbenlyst, at det ville have været klogere at håndtere sagen på en måde, så medarbejderne ikke var blevet så vrede,« tilføjer han.
Vreden har ikke noget at gøre med den senere tids diskussioner om David Trads’ holdning til kommunismen og USA, siger tillidsrepræsentant Karen Syberg:
»Det er en rent faglig kamp. Der er tale om et lodret brud på overenskomsten. Det har intet at gøre med David Trads’ politiske opfattelser. Det har slet ikke været på tale,« siger hun.
Fyringen kom som en overraskelse for alle.
»Kulturmedarbejderne forstår stadigvæk ikke, hvorfor David Trads ikke mente, at Christian Lund kunne bidrage til den omlægning af kulturstoffet, der er i gang,« siger Karen Syberg.

Aktiv i kulturdebatten
»Hovedlinjen er, at vores avis bør gå på to ben. Det ene er det samfundsøkonomiske, hvor man beskriver samfundet med udgangspunkt i den politiske og økonomiske virkelighed. Det andet er at mene noget om samfundet med udgangspunkt i kunstens og kulturens verden. Jeg vil gerne have, at den kommende kulturredaktør skal kunne være en aktiv deltager i den debat – i avisen,« forklarer David Trads.
»Det er ærgerligt at spilde tid på at skændes indbyrdes,« siger direktør Henrik Bo Nielsen.
»Heldigvis har Information før vist evne til at overvinde den slags og komme videre.«
Prisen for et forlig er han afskåret fra at udtale sig om, men han erkender, at »det har kostet lidt mere, end de seks-ni måneders løn, man normalt må betale ved en sådan afskedigelse«.
»Nu må vi arbejde med energien og entusiasmen, sørge for at kommunikere præcist i dagligdagen og følge aftalerne til punkt og prikke,« siger han.
»Det er en tradition her i huset at drøfte de overordnede rammer, så alle ved, hvad der skal ske. Den nye kulturredaktørs arbejdsområde bliver der rig lejlighed til at diskutere og definere i ansættelsesudvalget, hvor både ledelse og medarbejdere er med,« siger Henrik Bo Nielsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her