Læsetid: 1 min.

En underlig fisk

Aparte akvariefisk og argentinske frøer sætter moden i dyreverdenen
31. januar 2003

(2. sektion)

»Fisk sælger vi mest af – for hver 100 fisk sælger vi nok én eller højst to fugle. Taler vi om kæledyr, skal de have fjer på. Her er undulatunger helt klart nummer ét, og derefter kommer kanariefugle. Af pelsdyr er marsvin og kaniner populære,« fortæller
Allan Mortensen, Harlekin Dyrecenter, i København.
– Hvorfor akvariefisk? Er det et led i en afstresningsbølge?
»Njaa, fisk har jo altid været populære. Jeg tror, det er, fordi det er nemt at have med at gøre, og man kan tage væk fra dem i flere dage. Og så er et velbeplantet akvarium jo en fryd for øjet.«
– Vil folk have særligt udformede fuglebure - f.eks. som en lille patriciervilla?
»Folk vil gerne have aparte bure, men de vil ikke betale, hvad det koster. Så vi sælger stadig flest firkantede bure, hvilket også er det bedste for fuglen. Den kan jo ikke komme rundt i hjørnerne i et rundt eller trekantet bur.«
– Hvilken form for dyrelegetøj eller tilbehør er oppe i tiden?
»Borge og skattekister i plastikmateriale er populært til akvarier – det er både spændende for børn og voksne. Og kattebakker udformet som små huse er in, fordi det ser pænere ud og holder på lugten. Hundefrakker har også fået en revival, fordi folk i højere grad vælger små hunde«.
– Hvorfor?
»Fordi det er nemmere. Men vi kan også se, at der generelt er et skred fra hund til kat – katten har fået en renæssance. Så enten er hunden altså blevet mindre eller udskiftet med en kat. Men det betyder jo, at man lukker sig selv mere inde, end når man har en stor hund, der skal luftes.«
– Hvad bliver det nye?
»Jeg kan ikke lige komme på et særligt dyr. Men allerede nu og nok også fremover vil folk gerne have aparte og anderledes typer af akvariefisk. Det kan f.eks. være papegøjefisk, elefantfisk, axolot, som er en salamandertype, eller argentinske dværgsporefrøer, der kun kan leve i vand.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her